Uçağın Pilotu Değil, Sıradan Bir Yolcusu Olacağınız Simülatör: Airplane Mode

64
31
4
4
2
AMC Games'in uçak yolcusu olacağınız simülatör oyunu Airplane Mode, 6 saatlik uçuşu herkes tamamlayamayacağı için 2 saatlik yeni bir uçuş modu kazandı. Ancak uçuşta karşılaşacağınız tüm sinir bozucu unsurlar varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Microsoft’un yeni nesil uçak simülatörü oyunu Microsoft Flight Simulator, geçtiğimiz hafta resmen çıkışını gerçekleştirdi ve hem grafikleri hem de üst düzey oyun mekanikleri ile simülatör tutkunlarını büyülemeyi başardı. Microsoft Flight Simulator oyunculara gerçeğe en yakın pilotluk deneyimini vadediyor. Peki gerçeğe yakın bir ‘uçak yolcusu’ deneyimi yaşamak ister miydiniz?

AMC Games tarafından geliştirilen Airplane Mode adlı oyun, tıpkı Microsoft Flight Simulator gibi bir uçuş simülatörü. Ancak Airplane Mode’u Microsoft Flight Simulator’den ayıran çok önemli bir fark bulunuyor; bu oyunda pilot koltuğunda değil; ekonomi sınıfındaki sıradan bir yolcu koltuğunda oturuyorsunuz.

Airplane Mode için yayınlanan ilk tanıtım videosu

Bildiğiniz gibi koronavirüs, uçak yolculuklarının aylarca yasaklanmasına neden oldu. Bu süreçte uçak yolculuğunu özleyenler ya da daha önce hiç uçağa binmemiş ve bu deneyimi merak edenler için geliştirilen Airplane Mode’da kaba yolcular, ağlaması bitmeyen bebekler, her an hacklenebileceğini halka açık Wi-Fi ağı gibi gerçek bir yolculukta başınıza gelmesi muhtemel tüm unsurlar bulunuyor.

Dahası, Airplane Mode’da ABD’nin New York kentinden İzlanda’nın Reykjavik kendine doğru olan 6 saatlik gerçek bir uçuşu birebir simüle ediyorsunuz. Dolayısı ile oyunu erkenden kapatmadığınız sürece Airplane Mode’u tamamlamak için gerçek bir uçak yolculuğu ile -en az- aynı seviyede sabıra ihtiyacınız olacağını söyleyebiliriz.

Airplane Mode'a 2 saatlik uçuş geldi

airplane mode

AMC Games, 6 saatlik sanal ama gerçekçi bir uçuşa herkesin katlanamayacağını bildiği için oyuna şimdi de 2 saatlik New York’tan Kanada’nın Halifax kentine uçuş eklemiş durumda. Ayrıca oyuncular aynı uçuşu birden fazla kez tekrar etmek istemeyeceği için uçuş içindeki unsurlar rastgele şekilde gerçekleşiyor. Böylece tüm uçuşlar birbirinden bağımsız olaylara sahne oluyor. 

Airplane Mode, tıpkı Microsoft Flight Simulator gibi bir uçuş simülatörü olsa da gelişmiş grafikler yerine gerçekçi bir deneyim sunmaya odaklandığından çok yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duymuyor. 2020 yılı içinde yayınlanacak olan oyunu buraya tıklayarak hem Mac hem de Windows bilgisayarınızda deneyimleyebileceksiniz.

Airplane Mode - Halifax uçuşu tanıtım videosu

Kaynak : https://www.engadget.com/airplane-mode-fall-mac-pc-212223919.html
64
31
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
64
31
4
4
2