Sony, Daha Fazla PS4 Özel Oyununu PC'ye Getirmeyi Planladığını Açıkladı

68
20
5
1
1
PlayStation oyun konsollarının üreticisi Sony, daha fazla PS4 özel oyununu PC'ye getirmeyi planladıklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Horizon Zero Dawn'ın PC sürümünü yayınlayan şirket, bu hamleyle birlikte karlılığını daha da artırmak istiyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, oyun konsolu PlayStation ile oldukça başarılı işlere imza attı. PlayStation 4 satışlarıyla çok büyük paralar kazanan şirket, ayrıca bu konsola özel olarak geliştirdiği Horizon Zero Dawn, God of War, The Last of Us serisi, Marvel's Spiderman ve Uncharted serisi gibi oyunlarla da servetine servet katmaya devam ediyor.

Bir yandan PlayStation 5 için çalışmalarına hız kesmeden devam eden şirket, politikaları gereği 'PlayStation 4 Özel Oyunu' başlığı altında çıkan oyunları şimdiye dek başka herhangi bir platformda yayınlamıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde PC için yayınlanan Horizon Zero Dawn ile bu durumun tersine döndüğünü görmüştük. Gelen son haberlere göreyse şirket, daha fazla PS4 oyununu PC'ye getirmeyi planlıyor.

Sony, daha fazla PS4 özel oyununu PC'ye getirmeyi planladığını açıkladı:

Horizon Zero Dawn

Sony, 2020 kurumsal raporunda önümüzdeki dönemlerde daha fazla birinci taraf PS4 oyununu PC'ye getirmeyi planladığını söyledi. Raporda "Karlılığımızın daha da büyümesini teşvik etmek için birinci taraf oyunlarımızı PC platformuna genişletmeyi inceleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Bir başka deyişle PS4 özel oyunlarını PC'ye taşımak, Sony'ye daha fazla para kazandırabilir.

Daha önceleri Detroit: Become Human ve Death Stranding gibi diğer PS4 oyunlarının PC platformu için yayınlandığını gördük ancak bu oyunların PlayStation'ın birinci taraf stüdyoları tarafından geliştirilmediğini hatırlatmakta fayda var.

Bununla birlikte Sony, gelecekte daha fazla oyununu PC'ye getirmeyi planlasa da bu oyunların PC sürümünün, PlayStation sürümüyle aynı anda yayınlanması da pek muhtemel görünmüyor. Bunun yerine şirket, PlayStation sürümü uzun bir süre önce yayınlanmış ve PS tarafında artık fiyatı düşmüş olan oyunların PC sürümlerini yayınlayabilir.

Bir örnek vermek gerekirse Horizon Zero Dawn PC için piyasaya sürüldüğünde üç yıllık bir oyundu. Bu yüzden Horizon Forbidden West piyasaya sürüldüğünde uzunca bir süre yalnızca PS5'e özel kalacağını, oyun artık eskiyip fiyatı düşünce ise PC sürümünün yayınlanacağını varsayabiliriz.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/more-ps4-games-could-come-to-pc/1100-6481598/?ftag=CAD-01-10abi2f
68
20
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
68
20
5
1
1