Call of Duty Kavgasının Ardından Sony, Tüm Rakiplerine “Saldırmaya” Başladı (EA’ya Bile Hakaret Etti)

71
7
4
2
2
Microsoft-Call of Duty davasından istediğini alamayan Sony, oyun sektörünün devleri olan Electronic Arts ve Nintendo gibi devlere hakaretler savurmaya başladı. Pek çok uzmana göreyse Sony, bu hareketiyle kendi bacağına sıkıyor.

Aylardır Microsoft ile tabiri caizse adliye koridorlarında kavga eden Sony, sürekli olarak Call of Duty’nin Xbox’a özel bir oyun olacağını ve bunun adaletsiz olduğunu söylemişti. Xbox’ın başkanı Phil Spencer’ın ısrarla “PlayStation var olduğu sürecek Call of Duty oyunları PS konsollarında oynanabilecek” demesine rağmen Sony bu gerçeği kabullenmek istememişti.

Davanın sonuçlanmasının ardındansa Sony ve PlayStation yetkilileri, bir dizi açıklama yaparak neredeyse tüm oyun sektörüne ve firmalara “laf atmaya” başladı. Bu firmaların arasında Electronic Arts ve Nintendo gibi dev firmalar da var.

Sony Battlefield’ı yerin dibine soktu

Dava sonuçlansa ve Phil Spencer CoD serisinin her şeye rağmen PlayStation’da kalacağının teminatını verse de Sony, sürekli olarak kendilerine komplo kurulduğunu, Xbox’un Call of Duty’i PS konsollarına sunmayacağını ve sunsa bile kısıtlayacağını iddia etmeye devam ediyor. Tüm bunların üzerine Microsoft’un Activision Blizzard’ı sadece Call of Duty serisi için satın aldığını ve “Yüz milyonlarca oyuncunun severek oynadığı bir oyunu mahvetmek amacıyla” satın aldığını iddia ediyor.

Üstelik Sony, sadece Microsoft’a da saldırmıyor. Japon teknoloji devi, oyun sektörünün devlerinden olan EA ve Call of Duty’nin en büyük rakibi olan Battlefield serisi için “Vasıfsız bir firma ve Call of Duty ile kesinlikle rekabet edemeyecek bir oyun” sözlerini kullanıyor. Ayrıca Xbox’ın kendisini tıpkı Nintendo gibi “beceriksiz bir Xbox rakibi” konumuna düşürmek için komplolar kurduğunu iddia eden Sony, Nintendo’ya da hakaret etmeyi ihmal etmiyor.

Sony’nin Call of Duty davasından istediğini alamamasının ardından kendini ateşe atarak her önüne gelen firmaya laf söylemesi, sektör uzmanlarına göre Sony’nin haklı çıkmaya çalışırken kendini rezil etmesi demek oluyor. Hatta oyun sektörünün bazı isimleri, Sony’nin bu hareketlerini “İstediği oyuncak alınmadığı için ağlayıp sağa sola saldıran bir çocuğun hareketleri” olarak nitelendiriyor.

Kaynak : https://www.gamesradar.com/sony-is-burning-every-bridge-it-can-to-counter-microsofts-activision-deal/
71
7
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
71
7
4
2
2