Sony, PlayStation Oyunlarını Dizi ve Filmlere Çevirecek

32
7
1
1
1
Sony artık oyunlarına dayalı dizi ve filmler üretmek için medya devlerini beklemeyecek.

Sony, oyunlara dayalı diziler ve filmler üretmek için ‘PlayStation Productions’ stüdyosunu kurdu. Sony Studios ürünün dağıtımını üstlenecek ancak geçmişte diğer oyun devlerinin yaptığı gibi markaları lisanslamayacak. Şirketin başkanı Shawn Layden, Hollywood Reporter’a verdiği demeçte bunun sadece daha fazla para kazanmak için bir fırsat olmadığını, aynı zamanda Hollywood’un oyunlara dair önyargısını yıkmak için de iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Layden’ın dediğine göre birçok yönetmen ve sahne yazarı, oyun dünyasını anlamıyor. Bunun aksine PlayStation Prudictons, Marvel’ın elde ettiği inanılmaz başarıyı göz önüne alarak Kevin Feige gibi endüstrinin önemli isimleriyle konuşmaya başladı bile. Layden ayrıca stüdyonun yıllık ürün çıkarma gibi bir politikasının olmayacağını, ürünleri çabuk sunmak için acele etmeyeceklerini açıkladı.

Stüdyo projelerin üretim aşamasına çoktan başladı ancak çıkacak ürünleri henüz belirtmedi. Bilindiği gibi birçok oyunun beyaz perdeye uyarlanmış versiyonu, izleyiciler tarafından ‘facia’ olarak nitelendiriliyor. Buna örnek olarak ‘Prince of Persia’ filmini verebiliriz. Asıl soruysa Sony'nin hayranları hayal kırıklığına uğratmadan Uncharted, The Last of Us, Detroit: Become Human veya Beyond Two Souls gibi başyapıtları beyaz perdeye uyarlamayı başarıp başaramayacağı... 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/20/sony-playstation-productions/
32
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
7
1
1
1