Sosyal Medya Bağımlılığını Tüm Gerçekleri İle Anlatan Film: Eighth Grade

8
5
2
1
0
Sosyal Medya Bağımlılığını Tüm Gerçekleri İle Anlatan Film: Eighth Grade
Sosyal medya bağımlılığını seyirciye en gerçekçi şekilde yansıtacak Eighth Grade filmi bazı sinema salonlarında vizyona girdi. Filmin gerçekçi içeriği ile büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Eighth Grade isimli yeni film seçilmiş bazı sinema salonlarında dün vizyona girdi. Günümüzün sosyal medya bağımlılığını, akıllı telefon uygulamalarının insanları nasıl etkisi altına aldığını gerçekçi bir şekilde anlatan filmde, 13 yaşındaki Kayla ile tanışacağız. Eighth Grade filminde Kayla, sürekli iPhone’u aracılığı ile Snapchat, Instagram gibi uygulamalarda zaman geçiriyor. Film, bir hafta boyunca Kayla'nın hayatını izliyor ve bugünün gençlerinin kim olduğunu, bu günlerde neler yaptıklarını yansıtıyor.

En son Pew anketinde, gençlerin % 45'inin interneti “neredeyse sürekli” kullandığını ve gençlerin yaklaşık dörtte biri üzerinde sosyal medyanın çoğunlukla olumsuz bir etki yarattığı ortaya çıktı. Film senaryosu da günümüz internet bağımlılığını konu ediniyor. Eğer evinizde sürekli telefon ya da televizyon ile gününü geçiren bir yakınınız varsa filmi gördükten sonra bu yaş grubunun akıllı telefon bağımlılığına nasıl ve neden bu kadar duyarlı olduğunu kesinlikle daha iyi anlayacaksınız. Bu yaş aralığındaki pek çok kişi kendi vücut imajları konusunda çok üzgünler ve gün boyu telefonlarına bakarak başkalarına odaklanabiliyorlar.

Filmdeki tüm Instagram hesapları ve sosyal medya mesajları gerçektir. Film için yapım asistanları Kayla'nın iPhone'una uygun zamanda metinler ve DM'ler gönderdi. Filmin yaratıcısı, yönetmeni ve yazarı Bo Burnham, aslında çocukların bugünlerde Snapchat'ı tercih ettiği söylenene kadar Kayla'nın Facebook kullanıyor olduğunu söyledi. Film, New York'ta Suffern Ortaokulu'nda gerçek öğrenciler ve öğretmenler kullanılarak çekildi. Eighth Grade filminde gerçek hayatı hissedeceksiniz çünkü anlatılan her şey gerçek.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/new-movie-paints-a-realistic-picture-of-todays-screen-addicted-teens_id106635
8
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
2
1
0