Spotify ile Arabada Nasıl Müzik Dinlenir?

14
6
5
4
2
Aracınızda giderken müzik dinlemek istiyorsunuz ancak Spotify'da bulunan playlist'inizdeki şarkılara ulaşamıyor musunuz? Spotify araba modunu başlatmak, Bluetooth ya da kablo aracılığıyla Spotify deneyimini arabanızda yaşamanız için ihtiyacınız olan her şeyi haberimizde sizler için listeledik.

Arabanıza binip markete gittiğiniz zaman ya da uzun bir yolculuğa çıkacağınız zaman yaptığınız ilk şey genellikle arabayı çalıştırdıktan sonra araç içerisinde bir müzik açmak oluyor. Son zamanlarda 'müzik' denince akla ilk gelen isim Spotify olduğu için aracınızda Spotify araba modunu nasıl kullanabileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız.

Hemen herkesin Spotify'da arabada dinlenecek şarkılar şeklinde bir playlist'i bulunuyordur. Bu şarkılar, yolculuklar için son derece önemli olsa da Spotify araç içi bağlantısını yapmak ya da aracının Bluetooth modunu açarak telefonu araca bağlamak bazı zamanlarda zor olabiliyor. Şarkılarınızı aracınızın içinde kolaylıkla dinlemek, kablolu ya da kablosuz bir şekilde telefonunuzu aracınıza bağlamak için aşağıdaki kolay adımları inceleyebilirsiniz.

Spotify arabaya nasıl bağlanır?

Spotify araç bağlantısı (Kablo):

Spotify araba

Arabanızda AUX ya da USB girişi bulunuyorsa telefonunuzu kolaylıkla arabanıza bağlayabilirsiniz.

  1. Telefonunuzu arabanıza bağlamak için doğru kabloya sahip olduğunuza emin olun (Hangi kabloya ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız arabanızın üreticisinden hangi kablonun gerekli olduğunu kontrol edebilirsiniz.) Bazı telefonlarda AUX girişi bulunmadığı için telefonunuzla birlikte gelen dönüştürücüye ihtiyacınız olabilir.
  2. Arabanızda bulunan AUX ya da USB girişini bulun ve kabloyu bağlayın. (Ortada bulunan konsola bakmayı deneyin.)
  3. Arabanızı ve radyonuzu açın, AUX girişi seçeneğini seçin. Spotify'ı açtıktan sonra 'Çal'a basın.

Spotify araç bağlantısı (Bluetooth)

Spotify araba modu

Bluetooth'u kullanarak Spotify'ı kablosuz kullanın.

  1. Park halindeyken aracınızın 'Ayarlar' sekmesine gidin ya da Bluetooth menüsünü bulmaya çalışın. Bu işlemin ardından cihazınızı aracınızla eşleştirin. Bazı araçlarda ses kontrol düğmesi direksiyon üzerinde bulunabilir. Bu düğmeye basın.
  2. Cihazınızın ve aracınızın Bluetooth'unu açtıktan sonra aracınızı telefonunuzla eşleştirin.
  3. Aracınızı seçin, gerekirse eşleştirme kodunu girin ve Spotify'ı açtıktan sonra 'Çal'a basın.
  4. Bu işlemi uyguladıktan sonra 'Şimdi Çalınanlar' kısmında daha büyük, sürücü dostu bir görüntü göreceksiniz. Aynı zamanda cihazınızın altındaki 'Müzik Seç' ikonu aracılığıyla hızla şarkı değiştirebilirsiniz.
  5. Direksiyonunuz üzerinde ses kontrolleri bulunuyorsa dinlediğiniz şarkıları buradan da kontrol edebilirsiniz.

Spotify araç bağlantısı (Uygulama)

Arabada Spotify

Android Auto ya da CarPlay'e sahipseniz aracınızda Spotify zaten mevcut demektir.

  1. Android Auto bulunan kişiler araçlarını çalıştırdıktan sonra telefonlarını USB girişine takıp Spotify'ı açabilir.
  2. iOS cihazlarda CarPlay'i kullanmak için aracınızı başlatın ve Siri'nin çalışır durumda olduğundan emin olun. Telefonunuzu USB girişine bağlayın ya da kablosuz bir şekilde telefonun araçla bağlantısını sağlayın. Ardından iPhone'da Ayarlar>Genel>CarPlay yolunu takip edin. Aracınızı seçtikten sonra müzik dinlemeye başlayın.
  3. Spotify Everywhere ile aracınızın panosunda Spotify uygulamasının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bazı araçlarda uygulama üzerinden müzik dinlemek için Spotify'ın Premium sürümü gerektiğini hatırlatmakta da fayda var.

Aracınızla seyahat ederken telefonunuzda bulunan Spotify uygulamasını nasıl aracınıza bağlayacağınızı anlatmaya çalıştığımız yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi içeriklerden anında haberdar olmak için bizi takip edebilir, aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra bağlantıya tıklayarak YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Kaynak : https://newsroom.spotify.com/2019-08-26/how-to-listen-to-spotify-in-the-car/
14
6
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
14
6
5
4
2