Spotify'ın Sesli Kitap Hizmeti Baştan Aşağı Değiştirildi: İşte Yeni Özellikleri

9
5
5
1
0
Spotify, ilk kez geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu sesli kitap özelliğini baştan aşağı revize etti. Yepyeni avantajlarla donatılan özellik, şu an için Türkiye'de kullanılamıyor.

Dünyanın en popüler çevrim içi müzik ve podcast platformlarından Spotify, geçtiğimiz yıl ABD'deki kullanıcılar için sesli kitap özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak bu özellik, bir yıllık süreçte çok da ilgi görmedi. Zira platform, kullanıcıların sesli kitapları satın almaları için harici yönlendirmeler yaptı. Bu da 300 bin civarı kitabın bulunduğu özelliği kısıtladı. Dün New York'ta bir etkinlik gerçekleştiren şirket, bu kez daha farklı bir sesli kitap özelliği ile karşımıza çıktı.

Spotify tarafından yapılan açıklamaya göre sesli kitap özelliği, ilk aşamada 150 bin civarı kitap ile Spotify Premium abonelerine sunulacak. Kullanıcı, bu sayede kitapları satın almakla uğraşmayacak. İlk aşamada Birleşik Krallık ile Avustralya'da kullanılabilecek özellik, sonraki aşamada başta ABD olmak üzere pek çok ülkeye yayılacak

Aylık 15 saat bedava hak tanınacak!

Spotify sesli kitap

Spotify'ın sesli kitap özelliği, Premium abonelere aylık 15 saatlik ücretsiz hak tanıyacak. Kullanıcı, bu süre tamamlanana kadar herhangi bir ekstra ödeme ile karşılaşmayacak. Ancak 15 saati dolduran ve daha sesli kitap dinlemek isteyen kullanıcı, 10 saatlik ek paket satın alabilecek. Şunu hemen belirtelim; Spotify, ek süre için kaç para talep ettiğine ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Spotify sesli kitap

Spotify, sesli kitaplar için uygulama içerisinde yeni bir bölüm oluşturdu. Bu yeni bölümde popüler türlere ve eserlere kolayca ulaşmayı sağlayacak birkaç seçenek bulunacak. Spotify aslında müzik ve podcast'te sunduğu deneyimi, sesli kitap kategorisi için sunacak.

Spotify, bundan birkaç gün önce podcast'ler için yeni bir özellik duyurdu. Kullanıcılar, bu yeni özellik sayesinde podcast çevirileri yapabileceklerdi. Söz konusu özellik, sesli kitapların farklı dillere çevrilmesi için de kullanılabilir gibi görünüyor. Ancak bu konuda kesinleşmiş bir durum yok.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/10/03/spotify-to-include-a-selection-of-audiobooks-with-its-premium-subscription/
9
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
5
1
0