Steam'e Discord'a Benzer Bir Chat Penceresi Geliyor!

49
3
2
1
1
Korsanı bitirmeye ant içmiş dev oyun platformu Steam'e dair geçtiğimiz günlerde bir sızıntı ortaya çıktı. Reddit'e paylaşılan sızıntıya göre Steam, Discord'a benzer bir chat sistemini yakın zamanda devreye sokabilir.

Şu an neredeyse tüm oyun endüstrisini domine etmiş olan Steam'in geri kaldığı nadir şeylerden birisi de doğru dürüst sohbet edilebilen bir chat platformunun olmaması. Reddit'te ortaya çıkan bir ekran görüntüsü, Steam'in arayüzüne chat penceresi geleceğine dair bir ipucu verdi.

Steam Database'in konuya açıklık getirdiği tweet'de ise şunlar yazmakta: "Güncelleştirilmiş bir sohbet sistemi için varolan bazı dosyalar, yakın zaman önce keşfedildi. Güncelleştirilmiş sohbet odaları, sesli sohbet, medya yüklemeleri, davet linkleri ve daha fazlası... Tüm bu özellikler ((grup / sesli sohbet dahil) webchat'te de çalışacak."

Elbette elde edilen görüntülerin sahte olma ihtimali mevcut, ancak Steam'in mesaj atma bölümü gerçekten de oldukça işlevsiz. Bu doğrultuda güncellemenin Discord'a oldukça benzerliği bir diğer önemli hususlardan. 

Steam'e dair bu görüntü doğruysa şirketin Discord'dan ilham alınmasının sebeplerinden birisi de 135 milyon kullanıcıya sahip platformun anlık sesli ya da text tabanlı sohbetlerde oldukça işlevsel olması olabilir. Ne yazık ki Steam, konuya dair herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı. 

Kaynak : https://thenextweb.com/gaming/2018/06/06/steam-might-get-new-chat-features-inspired-by-discord/
49
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
49
3
2
1
1