Steam’in Yeni Tasarımı Ortaya Çıktı: İşte Gelecek Bütün Özellikler

202
14
9
5
5
Yıllardır standartlarını bozmayan Steam, oyun kütüphanesinin tasarımını baştan aşağıya değiştirecek. Bir süredir durumdan haberdar olmamızı sağlayan Valve, yeni özellikleri görebileceğimiz bazı ekran görüntülerini basına sundu.

Steam’in tahtını yıkmak her ne kadar zor olsa da Epic Games ve Google Stadia gibi rakiplerin ortaya çıkması, işleri Valve açısından zora sokabilir. Eğer Steam’in yaşamaya devam etmesi gerekiyorsa, mutlaka yeniliklere ayak uydurması gerekiyor.

10 yılı aşkın süredir tasarım konusunda radikal bir değişiklik yapılmayan Steam oyun kütüphanesi ve istemcisi, rekabet kızışında yenilendi. Oyuncuların alışkanlıklarını etkilememek için oyun sütununu solda sabit tutan Valve, kalan her şeyi değiştirmeyi tercih etmiş.

Oynadığınız oyunların yer aldığı satırlar görüyorsunuz. Bu satırlarda söz konusu oyunlarla ilgili güncelleştirmelerin, güncellemelerle gelecek özelliklerin detaylı açıklamaları bulunan anlık haberler yer alıyor.

Çevrimiçi oyuncuların birbirleriyle daha hızlı iletişim kurmalarını sağlamak isteyen Valve, arkadaşlar listenizi doğrudan kütüphane ekranına taşımış durumda. Böylece istediğiniz an arkadaşlarınıza oyuna başlamanız daha kolay oluyor.

Sosyal medyadan bildiğimiz “hashtag” ya da diğer adıyla “etiket” özelliği de Steam’e geldi. Mesela açık dünya ya da Battle Royale oynamak istiyorsunuz, “açık dünya” ya da “battle royale” araması yaparak bu tarzdaki bütün oyunların hepsini görebilmeniz mümkün.

Valve, ayrıca yakında gelmesini beklediğimiz Etkinlikler özelliğini de ufaktan ufaktan bize gösteriyor. ETkinlikler ekranında, satın aldığınız ve aktif olarak oynadığınız oyunlarda neler olduğunu anlık olarak takip edebilecek, söz konusu oyunlardaki oyun iç etkinlikleri oyuna girmeden görecebileceksiniz. Kısaca Etkinlikler ekranı, kütüphanenizdeki oyunlara göre şekillenecek. 

Valve, büyük güncellemenin ne zaman gönderileceğini henüz net olarak açıklamadı, ancak test sürümlerinin yaz aylarında kullanıma sunulması bekleniyor. 

Epic Games gibi doğrudan rakipleri kendi istemci ve kütüphanelerine sürekli özellik eklerken, Valve’nin daha hızlı hareket etmesi gerekiyor. 

Steam, ücretsiz oyunlar ve yeni özellikler ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/21/steam-game-library-redesign/
202
14
9
5
5
Emoji İle Tepki Ver
202
14
9
5
5