Sürekli Dizi ya da Adventure Time: Son Yılların En İyisi Hangisi?

69
57
7
6
1
Son yıllara damgasını vuran iki önemli çizgi dizi var Sürekli Dizi ve Adventure Time. İncelememizi okuyun ve hangisi daha iyi siz karar verin.

Hepimiz insanın yüreğini ısıtan, son derece sevimli karakterleri olan Jetgiller, Taş Devri, Bugs Bunny gibi çizgi filmler izleyerek büyüdük. Sonra zaman geçti, izlediğimiz çizgi filmler biraz sertleşti. South Park, The Simpsons, Rick and Morty gibi çizgi diziler hem sert dilleri hem toplumsal eleştirileriyle son derece ilgi çekici olsalar da, eski çizgi filmlerin tadı damağımızda kaldı ve hep onlara benzeyen çizgi diziler aradık.

2010’lu yıllara geldiğimizde ise hayatımıza iki farklı çizgi dizi girdi. Sürekli Dizi ve Adventure Time. İkisi de birbirinden keyifli olan olan bu çizgi dizileri izlerken hem çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerin tadını yakaladık hem de gençlik dönemimizde izlediğimiz çizgi dizilerin kalitesini gördük.

Hem Sürekli Dizi’nin hem de Adventure Time’ın pek çok seveni olduğu biliniyor. Fakat hangisi daha iyi? İki çizgi diziyi de inceledik. Konularını, karakterlerini ve anlatılan hikayenin derinliklerini okuduktan sonra kararı siz vereceksiniz.

Sürekli Dizi (Regular Show) hikayesi, karakterleri ve kadrosu:

sürekli dizi, webtekno

Ülkemizde Cartoon Network kanalında, Türkçe dublajlı olarak yayınlanan Regular Show, Türkçe ismiyle Sürekli Dizi, son derece absürt hikayelerden oluşuyor. Her bölümü diğerinden bağımsız hikayelerden oluşan Sürekli Dizi, park çalışanlarının başına gelen enteresan olayları konu alıyor. Karakterleri de birbirinden garip olan dizi, çocuklardan ziyade daha çok ilk gençlik döneminde olan yada yetişkin olan kişilere hitap ediyor.

Sürekli Dizi çizgi dizisinin baş karakteri, aynı zamanda da en sevilen karakteri olan Mordecai mavi bir karga. Çılgın bir tip olmasının yanı sıra aşkı, sevdayı da bilen bir karakter Mordecai. Mordecai’nin kankası diyebileceğimiz rakun Rigby, dizinin uçarı karakteri. Bir şekilde devamlı işten kaytarmaya çalışan Rigby, zekasıyla her şeyi çözmeye çalışıyor ve her şeyi de mahveden kişi oluyor. 

sürekli dizi, webtekno

Parkın müdürü ve aynı zamanda bir sakız makinesi olan Benson her zaman sinirlidir. Ara sıra çalışanlarıyla bir şeyler içmeye çıksa bile, üzerinde her zaman bir yönetici gerginliği vardır. Dizinin ölümsüzü, Amerikan İç Savaşı’ndan beri etrafta olan ve devamlı bir şeyleri tamir eden fakat teknoloji konusunda bilgisiz Skips de, bizim kafadarların yanındadır her zaman. Koca kafalı ve bıyıklı Pops devamlı neşeli ve saf bir karakterdir. Pops, bir balonlu ciklete benzer.  Sürekli aç olan ve itici denebilecek kadar kötü şakaları olan Kas Adam Mitch de Sürekli Dizi’nin olmazsa olmaz bir karakteridir. 

Bu garip karakterle dolu absürt dizinin bu kadar çok sevilmesinin sırlarından biri elbette son derece başarılı olan seslendirme kadrosunda saklı. Usta seslendirme sanatçılarının başarılı performansları sayesinde, Sürekli Dizi bu kadar sevilmiş ve ilgi görmüş gibi duruyor. Dizinin sevilen karakteri Mordecai, Harun Can tarafından seslendirilirken, Mordecai’nin kankası Rigby, Özgür Özdural tarafından seslendiriliyor. Diğer sevilen karakterler sakız makinesi Benson, Levent Sülün; Skips, Fatih Özacun; Pops, Mustafa Dinç; Kas Adam Mitch ise Tarkan Koç’un seslendirmeleriyle Türkçede hayat buluyor. 

Adventure Time hikayesi, karakterleri ve kadrosu:

adventure time, webtekno

Ülkemizde Cartoon Network kanalında Türkçe dublajlı olarak yayınlanan Adventure Time, absürt hikayesi ve sıradışı karakterleriyle sık sık Sürekli Dizi ile kıyaslanan bir yapım. Ancak her ne kadar absürtlük konusunda aralarında benzerlikler olsa da, Adventure Time bambaşka bir yapıya sahip. Adventure Time da tıpkı Sürekli Dizi gibi çocuklardan ziyade daha çok yetişkinlere hitap eden bir çizgi dizi. Konusu ise evlere şenlik.

Adventure Time, post apokaliptik olarak da isimlendirilen kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Ooo isimli bu dünyada her şey yada herkes demek daha doğru olur, canlı. Dağlar, taşlar, ağaçlar, şekerler bile. Bu türlü garipliklerle dolu dünyada tek bir insan vardır, o da Finn. Finn ve yakın dostu Jake çizgi dizinin gerçek kahramanlarıdırlar. Çünkü yardıma ihtiyacı olan herkese, ellerinden geldiği kadar yardım ederler dizi boyunca.

adventure time, webtekno

Ooo dünyasında tek insan olan Finn’in hüzünlü bir hikayesi var. Finn daha bir bebekken ormana bırakılmıştır ve ona yardım eden tek kişiler Jake’in ailesi olmuştur. Ona zamanında kimse yardım etmediği için kendine bir söz vermiştir, büyüdüğü zaman yardıma ihtiyacı olan herkese yardım edecektir. Finn’in yoldaşı ve en yakın dostu olan Jake sarı bir köpektir ama bildiğimiz köpeklerden değil. 

Jake vücudunu istediği kadar esneterek, istediği her şekle girebilir. Adventure Time dünyasında bir de bizim kafadarların yakın arkadaşı olan bir vampir kız var. Marceline isimli vampir kız duygusal ve iyi kalpli biri olduğu için asla kan içmez, sadece kırmızı renkli şeyler yiyerek devam ettirir hayatını. 

Adventure Time çizgi dizisinin de başarısının sırlarından biri elbette usta seslendirme kadrosu. Usta seslendirme sanatçılarının hayran bırakan performansları sayesinde Adventure Time, Türkçe olarak başarılı bir şekilde hayat buluyor. Ooo dünyasının tek insan karakteri olan Finn, Harun Can tarafından seslendiriliyor. Finn’in yakın dostu sarı köpek Jake, Hakan Altuntaş tarafından seslendirilirken, iyi yürekli vampir kız Marceline ise Seda Özelsoy’un sesiyle ülkemizde yayınlanıyor. 

Sürekli Dizi ve Adventure Time nasıl bu kadar popüler oldu?

sürekli dizi, adventure time, webtekno

Bu sorunun pek çok cevabı var. İlk olarak bu iki çizgi dizi de içimizdeki ufak çocuğun kalbine dokundu. Eski çizgi filmlerin özlemindeyken, bu iki dizi bu boşluğu doldurdu denebilir. Eski çizgi filmler gibi olsalar da hikayeleri, işledikleri konular ve karakterler o kadar garip, absürt ve ilgi çekici ki, bunlar da yetişkin tarafımızı etkiledi. 

Tüm bu güzelliklerinin yanı sıra, usta seslendirme sanatçılarının bu karakterlere hayat veriyor olması etkilenmek için bir başka sebep. Orijinal seslendirmeleri J.G. Quintel, William Salyers, Sam Marin, Jeremy Shada, John DiMaggio, Olivia Olson gibi usta isimler yaparken, Türkçe dublaj da aynı şekilde Harun Can, Özgür Özdural, Levent Sülün, Hakan Altuntaş ve Seda Özelsoy gibi birbirinden deneyimli ve başarılı isimlere emanet edildiği için, bu iki diziden de etkilenmemenin imkanı yok.

69
57
7
6
1
Emoji İle Tepki Ver
69
57
7
6
1