Suudi Arabistan'ın 500 Milyar Dolarlık Çizgi Şeklindeki Dev Şehrinin İnşaatı Başladı: İşte İlk Görüntüler [Video]

40
18
7
5
1
Suudi Arabistan'ın 500 Milyar Dolarlık Çizgi Şeklindeki Dev Şehrinin İnşaatı Başladı: İşte İlk Görüntüler [Video]
Suudi Arabistan’ın gerçekleştirmeyi planladığı 500 milyar dolarlık çılgın projesi NEOM’un bir parçası olan The Line isimli çizgi şeklindeki şehrin inşaatına başlandığı öğrenildi.

Daha önce sizlerle planını paylaştığımız Neom isimli çılgın Suudi Arabistan projesini hatırlıyorsunuzdur. Hani Suudi Prensi Muhammed bin Selman’ın yıllardır hayalini kurduğu çılgın proje. Hâlâ hatırlamadıysanız önce o projenin detaylarına bir bakın. Bu projeye dahil bir de çizgi şeklinde dev bir şehir vardı.

Yapının 170 kilometre uzunluğunda olması ve 500 milyar dolara mâl olacağı ifade edilmişti. Ayrıca dev şehrin 9 milyon insana ev sahipliği yapmasının beklendiği de aktarılmıştı. Şimdi ise Suudi Arabistan’ın üzerinden drone’larla elde edilen görüntülerle birlikte Suudi Prensinin bu ekstrem hayalinin inşaatına başlanıldığı öğrenildi. Gelin detaylarına göz atalım.

Çizgi şeklindeki şehrin inşaatına çoktan başlanmış

Görüntüler, Suudi Arabistanlı drone fotoğraf şirketi Ot Sky tarafından kaydedildi veşehir planlama direktörü Tarek Qaddumi ile röportaj yapan bir mimarlık dergisi Dezeen tarafından yayınlandı.

Kaddumi, Dezeen'e verdiği demeçte "Fiziksel durumundan bağımsız olarak NEOM, dünyada insan kapasitesine, teknolojiye ve mevcut yaşam tarzımızda devrim yaratacak" sözleriyle projelerini açıkladı.

Videoda çölde çalışan kamyonları ve diğer ağır makineleri görüyor ve çok sayıda ekskavatörün, yeryüzünde büyük bir çizgi hattını temizliyor olduğuna şahit oluyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

 

Kaynak : https://www.vice.com/en/article/wxn7gb/new-drone-footage-shows-saudi-arabias-desert-megacity-the-line-under-construction
40
18
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
40
18
7
5
1