Yıllardır Oynanan GTA Modları, Take-Two Tarafından Bir Bir Kaldırılmaya Başladı

174
9
5
2
1
Rockstar Games'i bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, GTA serilerinde bulunan oyunlar için yapılan modları erişime kapatmaya başladı. Kapatılan modlardan birisi tam 16 yıldır oynanmaktaydı.

Ülkemizde Grand Theft Auto (GTA) serisi bir hayli popüler ve oyunun kendisi kadar olmasa da modlarının da popüler olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. 2021 yılının başında, Rockstar Games’i bünyesinde bulunduran Take-Two Interactive, GTA 3 ve Vice City oyunlarının tersine mühendislikle geliştirilmiş olan modlarının fişlerini çekmeye başladı. Yayıncı Take-Two, geçtiğimiz hafta işi daha da ileri bir boyuta taşıyarak Vice City Overhaul gibi GTA 5 harita modlarını ve serinin eski oyunları için yapılan popüler modlardan birkaçını da DMCA eliyle kapattı.

GTA 3 dünyasını Vice City motoruyla harmanlayan ve 2005’te yayınlanan GTA: Liberty City modu ModDB’den kaldırıldı. Vice City grafik dokularını ve modellerini daha yüksek çözünürlüklü sürümlerle değiştiren Vice Cry modu da artık kullanılabilir değil.

GTA: Underground modunun da fişi çekildi

GTA underground

Bu modlar arasındaki en kapsamlı olan ve yalnızca GTA 3, Vice City ve San Andreas haritalarını değil Bully, Manhunt ve Manhunt 2 oyunlarının haritalarını da bir araya getiren GTA: Underground’un da fişi çekildi. Bunların yanı sıra Liberty City Stories ve Vice City Stories modları da artık kullanılamamakta.

GTAForums’da açılan bir konuda Rockstar’ın tekli oyunculu modlara yönelik açıklamasının 2019 yılında sessizce güncellendiğini belirtiyor. Güncel açıklamada, şu anda modlara karşı yürütülen kapatma işleminin “başka IP’lerin kullanımı ve eklenmesi” veya “yeni oyunlar, hikayeler, görevler veya haritalar” yapmak için geçerli olmadığına yer veriliyor. Bu maddelerden ikisi de Rockstar’ın ilk açıklamasında bulunmuyordu.

Modların kapatılma sebebine dair farklı fikirler var

GTA 6

Peki Take-Two, içlerinden birinin 16 yıllık olduğu bu modları neden kapatıyor diye soracak olursak internet aleminin bu konu hakkında kafası biraz karışık. Bir teori; GTA 3, Vice City ve San Andreas’ın yeniden düzenlenmiş versiyonlarını bir rekabet olarak görüyor olmaları. Bir diğer teori ise durumun GTA 6’nın geliştirme bakımından hâlâ ilk aşamalarda olduğuna yönelik son söylentilerle bağlantılı olması.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/take-two-has-been-issuing-takedowns-for-gta-mods/
174
9
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
174
9
5
2
1