Taksi Şoförlerinin Müşteriler Tarafından Puanlanacağı Bir Uygulama Geliyor

34
30
7
2
1
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, sektörle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Devletten ÖTV indirimi istediklerini açıklayan Aksu, bir mobil uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi. Aksu'ya göre bu mobil uygulama, taksi şoförleri arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşturacak.

Türkiye'nin en çok tartışılan sektörlerinden bir tanesi sarı taksiler. Bazı kesimler sarı taksilere kati suretle karşıyken bazı kesimlerse sarı taksileri kanının son damlasına kadar savunuyor. Şimdiyse İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, hizmetleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı ve hem taleplerini hem de getirmek üzere oldukları yeni bir sistemi dile getirdi. 

Eyüp Aksu, yaptığı açıklamalarda koronavirüs salgınının etkilerinin sarı taksi sektöründe devam ettiğinin altını çiziyor. Bu bağlamda eylül ayında işlerin açılacağının ön görüldüğünü ifade eden Aksu, devletten ÖTV indirimi istediklerini, bu sayede yeni sezona yeni araçlarla giriş yapabileceklerini söylüyor. Aksu'nun ifadelerine göre ÖTV indirimi gelirse, 270 milyon TL'lik araç alımı yapılacak.

sarı taksi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'nun açıklamalarına göre sarı taksi sektörüne, yeni bir mobil uygulama geliyor. Bu mobil uygulamanın şu an için geliştirilme aşamasında olduğunu ifade eden Aksu, bu uygulamayla birlikte vatandaşların taksi deneyimlerinin değişeceğini söylüyor. Çünkü bu uygulamada bir Ödüllendirme Sistemi bulunacakmış. 

Aksu'nun ifadelerine göre vatandaşlar, mobil uygulama sayesinde sarı taksi deneyimlerini puanlayacaklar. Taksi şoförünün nezaketi, trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğine dikkat etmesi gibi farklı kategorilerde yapılacak puanlamalar, o sarı taksi için bir puan oluşturacak. Bu puanın sistem üzerinden görülebileceğini söyleyen Aksu, müşterilerin yüksek puanlı taksileri seçebileceğini, bu sayede de taksi şoförleri arasında tatlı bir rekabetin başlayacağını ifade ediyor.

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-taksici-yuksek-puanla-musterisini-kapacak-859511/
34
30
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
30
7
2
1