TCL'nin Üç Ekranlı Katlanabilir Telefonu Bir Videoda Görüldü

17
7
2
1
0
Birkaç ay önce duyurulan TCL'nin üç ekranlı katlanabilir akıllı telefon tasarımı bir videoda kanlı canlı bir şekilde görüldü. Katlanabilir telefonlar arasındaki en büyük boyuta sahip olan telefonun nasıl bir tasarıma sahip olduğu videoda açık ve net bir şekilde görülebiliyor.

Katlanabilir ekrana sahip telefonlar, teknoloji tutkunlarının bu seneki odak noktası oldular. Akıllı telefonlar için devrim niteliğinde olan bu yenilik, herkesin dikkatini çekmeyi de başardı. Samsung'un başarısız Galaxy Fold girişiminden sonra Huawei'nin de Mate X ile katlanabilir telefon alanına girmesi, yavaş yavaş tüm üreticileri bu alana çekmeye başladı.

Çinli bir teknoloji üreticisi olan TCL, ismini çok duymamış olmamıza rağmen katlanabilir ekranlı telefon sektörüne adımını attı. Aslında orta segment bütçe dostu telefonlar üreten TCL'nin katlanabilir ekranlı telefon alanına bakış açısı ise diğerlerinden çok daha farklı. Normalde yalnızca bir kez katlanabilen telefonlar görüyorduk. TCL ise bunu değiştirerek üç ayrı ekrana sahip olan ve iki taraflı katlanabilen bir akıllı telefon tanıttı.

Bir ekran iki yönlü olarak hareket ettirilebiliyor

TCL Katlanabilir Telefon

Telefonda iki adet menteşe yeri bulunuyor. Ekranları birbirinden ayıran bu menteşe yerlerinden birisi, çift yönlü olarak hareket ettirilebiliyor. Ana ekran ve yanındaki ekran tek yönlü olarak içe doğru kapanabilirken üçüncü ekran ister içe ister dışa doğru katlanabiliyor. Böylece kullanıcılar, daha fazla ekran hareketine sahip olabiliyorlar ve telefonu istedikleri şekilde kullanabiliyorlar.

Telefonun teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir şey bilinmiyor ancak görüntülerden anladığımız kadarıyla telefonda dört adet arka kamera bulunuyor. Bunun yanı sıra USB-C girişe sahip olan telefonla ilgili başka herhangi bir bilgi bulunmuyor. İki ekrana sahip olan katlanabilir telefonlar bile piyasaya sürülmeden önce bir sürü problemle karşılaşmıştı. TCL'nin bu sorunları aşıp üç ekranlı bir telefonu piyasaya sürüp süremeyeceğini görmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var gibi duruyor.

TCL'nin üç ekranlı prototipini aşağıdan izleyebilirsiniz

Kaynak : https://androidcommunity.com/tcl-foldable-phone-prototype-shown-off-in-a-hands-on-video-20191025/
17
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
2
1
0