Telefon ve Bilgisayarlarda 'Cayma Hakkının Kaldırılmasının' İptali İçin Danıştay'a Başvuru Yapıldı

39
8
1
1
0
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, telefon ve bilgisayar gibi elektronik ürünlerde cayma hakkını kaldıran yönetmeliğin iptali için başvurduklarını açıkladı. Şahin, yönetmeliğin dolandırıcılığı artıracağını öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan yeni yönetmelik ile birlikte tüketiciler, cayma hakkı ve iade kargosu konusundaki bazı haklarını kaybetmişti. İade kargosu ücreti artık tamamen tüketiciye bırakılırken, cayma hakkına sahip olduğumuz cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi cihazlar, bu kapsamdan çıkarılmıştı.

Bu gelişmenin ardından bugün, Tüketiciler Birliği’nden önemli bir açıklama geldi. Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicinin artık kanunda verilen hakkını kullanamayacağını vurgulayarak yönetmeliğin dolandırıcılığı artıracağını öne sürdü.

Yönetmeliğin iptali için Danıştay’ın yolu tutuldu:

cayma hakkı

Başkan Şahin, yönetmeliğin iptal edilmesi için Danıştay’a başvuruda bulunduklarını açıkladı. Cayma hakkının tüketiciye kanunla verildiğini hatırlatan Şahin, bu yönetmelik hakkında Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü’nü sorumlu tuttu ve “Tüketiciyi değil, satıcıyı koruyan bir genel müdürlükle karşı karşıyayız.” İfadelerini kullandı.

“Tüketicinin bütün hakları elinden alındı”

“Bu genel müdürlük maalesef görevini tamamladı, tüketicinin bütün haklarını teker teker elinden aldı. Uzaktan satış meselesi, bütün Avrupa’da uygulandığı şekliyle uygulanmalıydı. Bir ürünün iade edilmesinde tüketicinin hakkı vardır; istediği ürün gelmeyebilir çünkü uzaktan alıyor. Milyonlarca şikâyet var bu konuda. Ama bunlar bu değişikliği hangi şikâyetten dolayı yaptı acaba?”

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/internet-alisverisindeki-yeni-karar-buyuk-tepki-cekti-iptali-icin-danistaya-basvuru-yapildi-7336037
39
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
8
1
1
0