Tesla Model S ve Porsche Taycan Turbo S Arasında Geçen Nefes Kesici Drag Yarışı (Video)

35
19
4
3
2
Elektrikli otomobillerin çevreci, deneysel ve sessiz sakin otomobiller olduğu dönem artık geride kaldı. Günümüzde performans anlamında zirveyi zorlayan elektrikli otomobillerden Tesla Model S ve Porsche Taycan Turbo S, drag pistinde mücadele etti.

Elektrikli otomobil tutkunları arasında en çok konuşulan konulardan biri hangi otomobilin daha performanslı olduğudur. Bu sektörün öncülerinden olan Tesla en bilinen isim olsa da klasik otomobil üreticileri de artık onlara meydan okumaya başladı.

Porsche da elektrikli otomobil pazarına Taycan modeli ile giriş yapmıştı. Model kısa sürede büyük bir başarı yakalamayı da başamıştı. şimdi Taycan Turbo S modeli, Tesla’nın hız odaklı Model S aracının son versiyonuyla karşı karşıya geldi.

Tesla Model S vs Porsche Taycan Turbo S drag yarışı:

Tesla Porsche’ye diş geçiremedi

taycan tesla

Yarışlarda Porsche Taycan Turbo S ile Tesla Model S karşı karşıya gelirken Tesla modelinin en son güncellemesi olan Cheetah Stance de yüklenmişti. İki otomobil çeşitli drag mücadelelerinde karşı karşıya geldi. 

Araçlardan Taycan Turbo S, 761 beygir güce ve 1050 Nm çekişe sahip bir model olarak biliniyor. Üstelik Tesla Model S’ten de biraz daha ağır. Tesla Model S ise 825 beygir güce ve 1300 Nm gibi etkileyici bir çekiş gücüne sahip.

İlk kalkışta her ne kadar Tesla daha avantajlı olsa da saatte 180 kilometre hıza ulaşıldıktan sonra Taycan her seferinde rakibini yakalayıp geride bıraktı. İki otomobilin mücadelesi toplamda dört farklı etapta gerçekleşti. 

Taycan esti geçti

taycan vs tesla model s

İlk etapta standart drag yarışı yapılırken Taycan bu mücadeleyi kolayca kazandı. Bunun üzerine Tesla Model S de drag için ayrı süspansiyon ve yükseklik ayarlarına geçirildi. Model S bu haliyle biraz daha dirençli olsa da Taycan’ın bir kez daha arkasında kaldı.

Hem saatte 50 km'ye yakın bir noktadan hem de saatte 110 km noktasından başlatılan yarışlarda da Taycan rakibini kolayca geride bıraktı. Tesla Model S daha hızlı tepki verse de en yüksek hıza ulaşmakta rakibinden epey geride kaldı.

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=ItCGU7BTBv8
35
19
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
19
4
3
2