BMW M8 Competition, Porsche 911 Turbo S ve Nissan LBW GT-R, Drag Yarışında Karşı Karşıya Geldi (Video)

10
4
2
2
0
BMW M8 Competitior, Porsche’nin efsanevi modeli 911 Turbo S’in son versiyonu ve LBW GT-R, Carwow isimli YouTube kanalının düzeznlediği bir kalkış yarışında karşı karşıya geldi. Yarış oldukça nefes kesici oldu.

Porsche 911 Turbo S modeli bu yılın başlarında tanıtılmıştı. İlk yorumlar aracın oldukça gelişmiş olduğu yönündeydi. Genel olarak otomobil, günlük hayatta kullanılabilecek bir süper otomobil olarak değerlendiriliyordu.

Benzer bir diğer otomobil de BMW’nin M8 Competition modeli idi. Performansı oldukça kuvvetli olan aracın 911 Turbo S’e rakip olabileceği düşünülüyordu. Bu nedenle de yarıştaki bir diğer model bu oldu. Üçüncü model ise Liberty Walk tarafından modifiye edilmiş olan Nissan GT-R oldu. 

Üç hız canavarı karşı karşıya

bmw m8 competition

Yarıştaki otomobillerden Porsche, sıralı 6 silindire sahip 3.8 litrelik turboşarjlı bir motora sahip. bu motor 650 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. PDK çift kavramalı transmisyon da bu gücü aracın dört tekerine dağıtıyor. Aracın 0-100 km hızlanması da 2.7 saniyede gerçekleşiyor. Bu süre BMW M8 Competition’da yarım saniye daha uzun.

Liberty Walk modifiyesi taşıyan Nissan GT-R ise 3.8 litrelik ikiz turbolu V6 motora sahipti. Aracın sahip olduğu motorun kaç beygir güç ürettiği açıklanmadı. Torkunun ise 830 Nm olduğu ifade edildi. 

Videoda yer alan isimlerden Mat Watson, yaptığı açıklamalarda M8’in en az güce sahip otomobil olduğunu belirtti. Yani Nissan GT-R çok ciddi bir performansa sahipti. Araçlar kalkış ve hızlanma kadar duruş anlamında da test edildi.

Amansız yarış

bmw m8

Yarış üç farklı alana bölünerek gerçekleştirildi. Telsizleriyle birbiriyle iletişim kuran sürücüler, kalkış, hızlanma ve fren performansı açısından araçları karşı karşıya getirdi. Otomobillerin genel performansı birbirlerine oldukça yakın oldu.

Bu ilginç drag yarışını aşağıda yer alan bağlantıda izleyebilirsiniz. Yarıştan önce yaptığınız tahminler doğru çıktı mı? Performansıyla sizi şaşırtan bir otomobil oldu mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2020/08/15/bmw-m8-competition-vs-911-turbo-s-and-lbw-gt-r-drag-race/
10
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
2
0