The Last of Us'a Bir Kez Daha Hayran Kalacağınız 'Gerçek Dünya vs. Oyun' Karşılaştırması

51
3
2
2
2
Oyun dünyasının efsane yapımlarından The Last of Us, gerçek dünyayı ne kadar iyi yansıttı? Yayınlanan bir video, bu sorunun en net cevabını verdi.

2013 yılında yayımlanan PlayStation oyunu The Last of Us, yayınlandığı ilk günden bu yana oyun dünyasının en sevilen yapımları arasında yer almaya devam ediyor. Oyun, sadece hikâyesi değil, mekanikleri ve çevre detaylarıyla da halen günümüz oyunlarına örnek olmaya devam ediyor.

Peki, post apokaliptik bir dünyada ABD’nin Boston ve çevresindeki kentlerinde geçen bu oyun, şehirleri ne kadar gerçekçi bir şekilde bize yansıttı? YouTube’da ‘ElAnalistaDeBits’ kanalı tarafından paylaşılan bir video, bu sorunun cevabını karşılaştırmalı olarak verdi. Video, oyunun şehri gerçeğine neredeyse birebir taşıdığını gösterdi.

The Last of Us vs. gerçek dünya karşılaştırması:

The Last of Us, yukarıdaki videodan da görülebileceği üzere şehrin her bir binasını ve çevre detaylarını olabildiğince gerçekçi bir şekilde ekranlarımıza taşımayı başardı. Öyle ki ABD’deki sembolik yapılar dahi dijital ortamda birebir tasarlanarak oyuna eklenmişti. Videoda görebileceğiniz karşılaştırmalardan bazılarıysa şu şekildeydi:

the lost of us

the last of us

the last of us

the last of us

the last of us

the last of us

the last of us

51
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
51
3
2
2
2