Bu İşte Bir Terslik Var: TikTok, Instagram’dan Daha Hızlı Büyümek İçin Facebook’a Güveniyor

17
4
3
1
0
Matt Navarra, TikTok'un yeni bir özellik geliştirdiğini açığa çıkardı. Bu özellik, kullanıcıların Facebook'taki arkadaşlarını bir dokunuşla takip listelerine ekleyebilmelerini sağlıyor. TikTok bu sayede, kullanıcıların bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Son yılların en popüler sosyal medyalarından bir tanesi olan TikTok'un kullanıcıların bilinirliğini artırmak için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Mobil uygulama sektöründeki önemli kaynaklardan bir tanesi olan Matt Navarra tarafından keşfedilen özellik, TikTok kullanıcılarının Facebook'taki arkadaşlarını tek bir dokunuş ile TikTok hesaplarına senkronize edebilmelerine izin verecek gibi görünüyor. Navarra, TikTok'un bu özelliği Instagram'dan hızlı büyümek için yayınlayacağını söylüyor.

Navarra'nın keşfettiği özellik, uygulamanın ayarlar bölümüne yeni bir seçenek getirecek. Bu seçenek, kullanıcıların Facebook hesaplarında ekli olan arkadaşlarını TikTok'a senkronize etmelerini sağlayacak. Böylelikle bir kullanıcı, Facebook'taki arkadaşlarını TikTok'ta kolaylıkla bulabilecek. Çünkü yeni özellik, bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirecek.

TikTok'un yeni özelliği böyle görünüyor

TikTok

TikTok'un üzerinde çalıştığı özellik, platformun kullanıcı bilinirliğini artırmak için rakibi ile iş birliği gibi görünüyor. Ancak bu tür bir yaklaşım, sosyal medya dünyası için bir ilk niteliğinde değil. Gerek Facebook'a ait olan Instagram gerekse diğer ağlar, kullanıcıların birbirlerini daha kolay bir şekilde bulmasını sağlamak için buna benzer yollara başvuruyorlar.

TikTok geliştiricileri, Matt Navarra tarafından keşfedilen özellik ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmadılar. Yani bu özelliğin TikTok'ta ne zaman kullanılabilir olacağı şimdilik bilinmiyor. Ayrıca bu özelliğin yalnızca mobil uygulamaya mı özel olacağı yoksa tarayıcı sürümüne de mi sunulacağı şimdilik net değil. Ancak beklentiler, bu özelliğin yakın gelecekte kullanılabilir olacağı yönünde.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/tiktok-wants-to-grow-its-users-by.html
17
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
1
0