TikTok, Fenomenlerin Kripto Para Reklamları Yapmasını Yasakladı

16
14
5
0
0
TikTok, platformda kripto para tanıtımları yapan fenomenleri de ilgilendirecek yeni bir içerik politikası güncellemesi yaptı. Yeni güncelleme ile birlikte kripto paralardan kredi ve kredi kartlarına kadar pek çok finansal konuda reklam yapılması yasaklandı.

Her geçen gün büyüyen kitlesiyle etki alanı giderek genişleyen TikTok, topluluğuna sunduğu servisi iyileştirmek ve geliştirmek için sürekli güncellemeler yapıyor. Özellikle Z kuşağının yoğun şekilde kullandığı uygulama, pek çok yönüyle eleştiriliyor olsa da bu durum onu 2021'in ilk yarısının en çok indirilen mobil uygulaması olmaktan geri tutamadı.

Yapılan yeni bir politika güncellemesi ise TikTok'un platformda yayılabilecek yanıltıcı finansal tanıtımların önüne geçmeyi hedeflediğini gösteriyor. Küresel olarak yasaklanan endüstriler listesine 'finansal hizmetler ve ürünleri' ekleyen TikTok, platformdaki fenomenlerin yanıltıcı kripto para tanıtımları yapmasını engelleyecek.

Kullanıcıları yanıltıcı reklamlar konusunda uyarmıştı:

TikTok

Kripto paralara TikTok'un ana kitlesini oluşturan Z kuşağı tarafından gösterilen yoğun ilgi, bu konuda gerçekleri yansıtmayan yanıltıcı bilgilerin kolayca yayılmasını sağlıyor. Finansal danışmanlık hizmeti OpenMoney'nin kurucu ortağı Anthony Morrow, TikTok'ta #bitcoin etiketinin 4.4 milyardan fazla görüntülenme aldığını, benzer şekilde #cryptocurrency, #investment gibi etiketlerin de milyarlarca görüntülenmeye ulaştığını ifade ediyor. 

Morrow, alınan kararın uygulamaya konmasının son derece önemli olduğunu söylerken, kripto para topluluğu bu kararı genel olarak destekliyor. Çünkü TikTok'ta yayılan spekülasyonlar ve yanıltıcı bilgiler, bazı shitcoin'lerin 'pumplanmasına' sebep oluyordu. Bu da yatırımcıları zor durumda bırakan bir durumdu. TikTok bu konuda kullanıcıları her ne kadar uyarsa da bir yandan duruma izin veriyor oluşu eleştiri oklarını üzerine toplamasına sebep olmuştu.

Yasak yalnızca kripto paraları kapsamıyor. Yeni politika güncellemesi kredi kartları, krediler, tüm finansal işlemler, döviz ve yatırım tavsiyesi gibi geniş bir alanı kapsıyor. Yasak ile birlikte nasıl bir uygulama süreci yürütüleceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://news.yahoo.com/tiktok-bans-financial-services-ads-pyramid-scheme-crypto-bitcoin-103438272.html
16
14
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
14
5
0
0