Toyota'nın Ay'ı Araştıracak Uzay Aracının Adı 'Lunar Cruiser' Oldu

28
2
1
0
0
2029 yılında Ay'a gönderilmesi beklenen, Toyota ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı ortaklığında geliştirilen uzay aracının ismi belli oldu. Edinilen bilgilere göre dört kişiye kadar taşıma yapabilen uzay aracının adı "Lunar Cruiser" olacak.

Uzay ve uzay teknolojileriyle ilgili çalışmalar devam ederken yeni bir gelişme daha yaşandı. Toyota ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı ortaklığında geliştirilen, Ay'a gönderilecek olan uzay aracının adı belli oldu. Edinilen bilgilere göre Ay yüzeyinde araştırma yapacak bu aracın ismi "Lunar Cruiser" olacak. 

Lunar Cruiser'ın 2029 yılında Ay'a gönderilmesi planlanıyor. Uzmanlar, Ay'a gönderecekleri bu araçla Ay yüzeyinde detaylı incelemeler yapacaklar. Daha önce yapılan açıklamalara göre Toyota ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı ortaklığında geliştirilen uzay aracı, 10 bin kilometreden daha fazla menzile sahip olacak. Bu da aracın, Ay üzerinde hayli detaylı incelemelere imkan vereceğini ortaya koyuyor.

2029 yılında Ay'a gönderilmesi planlanan araç işte böyle görünüyor

Lunar Cruiser

Toyota ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı ortaklığında geliştirilen Lunar Cruiser, 6 metre uzunluğa, 5,2 metre genişliğe ve 3,8 metre yüksekliğe sahip. 13 metreküplük yaşam alanı bulunan araç, normal koşullarda iki kişilik kapasiteye sahip. Ancak yetkililer, bu aracı acil durumlarda dört kişiyi taşıyabilecek şekilde tasarlamışlar. 

Bugün hemen her ülke, uzayla ilgili çalışmalarına yoğunluk vermiş durumda. Bu sektörün yıldızı her ne kadar ABD merkezli şirket SpaceX olsa da Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi çeşitli ülkeler, uzayla ilgili çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Görünüşe göre uzaydaki rekabet, artık her zamankinden daha önemli.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/toyotanin-aya-gidecek-aracinin-adi-belli-oldu,Hw-g4iD87UCMBXN3MfxnLQ
28
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
2
1
0
0