SpaceX, İnternet Hızını 100 Mbps’e Çıkaran 60 Starlink Uydusunu Uzaya Gönderdi

76
4
3
1
1
SpaceX, geçtiğimiz saatlerde 12. kez uzaya Starlink uydusu gönderdi. 60 uydunun gönderildiği misyon, Falcon 9 aracılığıyla gerçekleştirildi. Gönderilen son uydularla birlikte gökyüzündeki Starlink uydularının sayısı 700'ü aştı.

Elon Musk tarafından kurulan ve uzay teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdüre SpaceX'in en popüler projelerinden bir tanesi Starlink. Dünyanın çevresini uydularla sararak tüm dünyaya internet erişimi sağlamayı amaçlayan bu proje kapsamında çalışmalarını sürdüren SpaceX ekibi, şimdi 60 Starlik uydusunu daha uzaya gönderdi.

Starlink uyduları, zaman zaman ülkemizin üzerinden de geçerek vatandaşların ilgisini çekiyor. Ekip, belirli zaman aralıklarında da bu uyduları uzaya göndererek, Dünya'nın etrafını sarmaya çalışıyor.Yapılan son fırlatmalarla birlikte SpaceX, 12. kez Starlink uydularını uzaya göndermiş oldu. Şirketin şu an için gökyüzünde, 700'den fazla konuşlandırılmış uydusu bulunuyor.

Starlink

SpaceX tarafından yapılan açıklamalarda, Falcon 9 roketiyle gönderilen uyduların ilk testlerinin gerçekleştirildiği açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Starlink proje ekibi, yaptığı testlerde minimum gecikme süresinin yanı sıra saniyede 100 Mbps indirme hızına ulaşmış. Ekip, bu internet hızının aynı anda birden fazla HD film izlemeye yeteceğini, hatta fazladan bant genişliği bile kalacağını ifade ediyor. 

SpaceX, bir yandan Starlink projesi için çalışırken diğer yandan da diğer projelerine yoğunlaşıyor. Bu bağlamda 2018 yılında toplamda 21 misyon başlatan şirket, 2020'nin ilk gününden bugününe kadar 16 misyon başlattı. Üstelik şirket, eylül ayında bile iki yeni görevle daha karşımıza çıkabilir. Görünüşe göre SpaceX, bu yıl içerisinde kendi rekorunu yeniden kırarak yoluna devam edecek.

SpaceX'in geçtiğimiz saatlerde 60 Starlink uydusunu daha uzaya götürdüğü o anlar

Kaynak : https://teslamotorsclub.com/blog/2020/09/03/spacex-grows-starlink-constellation-to-over-700-satellites/
76
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
76
4
3
1
1