'Türk Lise Öğrencisi Apple'ın Reklam Yüzü Olacak' İddiası Yalan Çıktı

699
95
63
33
19
Geçtiğimiz günlerde gündem olan Mustafa Mert Topal'ın Apple'ın reklam yüzü olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açığa çıktı. Konuyu irdeleyen Marketing Türkiye, güvenilir bir kaynaktan böyle bir olayın olmadığı bilgisine ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde, yaşamını Trabzon'da sürdürmekte olan Mustafa Mert Topal isimli bir lise öğrencisinin Apple'ın reklam çekimlerine dahil olmak için ABD'ye gideceğinden bahsetmiştik. Genç arkadaşımız, 20 Nisan'da ABD'ye gideceğini ve Apple'ın reklam filmlerinde rol alacağını, 4 ay sürecek yolcuğunda annesinin yanında olacağını söylüyordu. Ancak ne yazık ki bu olayın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan lise öğrencisi genç, manken olmak gibi bir hayalinin olduğunu, arkadaşlarının da kendisini desteklediğini ve en nihayetinde de Apple'ın açtığı ilanı görerek başvuru yaptığını söylemişti. Olumlu dönüş aldığında çok sevindiğini ifade eden genç, Marketing Türkiye'nin edindiği bilgilere göre hiçbir zaman böyle bir başvuru da görüşme de yapmamış. Marketing Türkiye, söz konusu iddialarını ismini açıklamadığı güvenilir bir kaynağa dayandırıyor.

Apple'ın reklam yüzünde oynayacağını söyleyen genç

Mustafa Mert Topal

Marketing Türkiye'ye konuşan kaynak, Apple’ın yeni yüzler aradığı haberi ile Trabzon'da yaşayan Mustafa Mert Topal'ın Apple'ın yüzü olduğu iddialarının gerçek olmadığını belirtti. Ancak işin garip tarafı, çocuğun ailesinin de bu işin içinde olmasıydı. Zira Topal'ın hem annesi hem babası konuyla ilgili demeçler vermiş, çocuklarıyla gurur duyduklarını söylemişlerdi. Öte yandan bu kadar yalanla da yetinmeyen genç arkadaş, alacağı parayı kendi ve kardeşlerinin eğitimi için harcayacağını, bir bölümüyle de babasıyla birlikte yatırım yapacağını söylemişti.

O günlerde açıklamalarda bulunan anne Sevinç Topal, dilini bile bilmedikleri bir ülkeye gidecekleri için heyecanlı olduğunu, oğullarının her zaman yanında olacaklarını ifade etmişti. Baba Bülent Topal ise oğluna güvendiğini, bunun üstesinden gelebileceğini söylemişti. Marketing Türkiye, bu yalanı ortaya çıkarmış oldu.

Kaynak : https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/applein-marka-yuzunu-trabzondan-buldugu-iddiasi-yalan-cikti/
699
95
63
33
19
Emoji İle Tepki Ver
699
95
63
33
19