Türk Savunma Sanayisinin Öncüleri, Hava Savunma Lazer Sistemi İçin Güçlerini Birleştirdi

43
20
3
1
0
Türk savunma sanayisinin öncüleri, lazer silah çalışmalarını geliştirerek Hava Savunma Lazer Sistemi oluşturmak için güçlerini birleştirdi. SAHA İstanbul koordinasyonunda oluşturulan konsorsiyum, Lazer Hava Savunma Sistemleri başlıklı bir proje geliştirdi.

TÜBİTAK Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) tarafından desteklenen ve ASELSAN, ROKETSAN, ERMAKSAN, SAVER, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Gebze Teknik Üniversitesi'nin SAHA İstanbul öncülüğünde bir araya gelerek geliştirtikleri Lazer Hava Savunma Sistemleri başlıklı proje, gemi ve kara platformlarına sistem olarak adapte edilecek.

TÜBİTAK BİLGEM tarafından yürütülen Yüksek Güçlü Lazer (YGL) Projesi'nin sistemlere adapte edilmesi konsorsiyum vasıtasıyla gerçekleştirilecek ve güdümlü füzelere karşı Hava Savunma Lazer Sistemi geliştirilecek.

Hedef takip sistemi, komuta kontrol sistemi ve alt sistemler gibi bileşenlerden oluşacak sistemin mevcut platformlarla entegre bir şekilde çalıştırılması sağlanacak.

Sistem, hassas takip ve imha yeteneğine sahip olacak. Havadan yere atılan mühimmat tehdidine karşı hedefe hassas bir şekilde odaklanacak, takip edecek ve uygun menzilde hedefi imha edecek. Menzil için ulaşılmak istenen hedef 3 kilometre.

Proje kapsamında önemli bir iş bölümü gerçekleştirilecek. Her türlü lazer silah sisteminin lazer kaynakları ERMAKSAN tarafından üretilecek. Sistem entegrasyonları ROKETSAN ve ASELSAN tarafından yapılacak. TÜBİTAK BİLGEM Ar-Ge desteği sağlarken Gebze Teknik Üniversitesi de akademik danışmanlık sunacak. Proje kapsamında askeri konsept danışmanlığı ise SAVER AŞ tarafından yapılacak.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/lazer-silahina-hava-savunma-gorevi/1481849
43
20
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
20
3
1
0