Türk Tabipleri Birliği: Delta Varyantı, Aşısızların Pandemisi Olacak

64
16
12
4
3
Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu Başkanı ve Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Nasır Nesanır, tüm dünyada vaka ve ölüm artışına yol açan Delta varyantının aşısızların pandemisi olacağını dile getirdi.

SARS-CoV-2 virüsünün yeni bir varyantı olan Delta, dünyanın dört bir yanına tehlikeli bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Bugüne kadar Türkiye de dahil toplam 111 ülkede görülen virüs, orijinal virüsten %225 daha hızlı yayılıyor.

Haziran ve Temmuz aylarında vaka sayılarının artışına yol açan virüs hakkında Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır'dan yeni bir açıklama geldi. Nesanır, Delta varyantının özellikle aşı olmayanlarda öldürücü etki yarattığını ve virüsün en çok aşısızları etkileyeceğini dile getirdi.

Delta varyantı, tüm dünyada vaka ve ölüm sayılarını artırıyor

delta varyantı

İlk kez 2020 yılının Aralık ayında Hindistan'da baş göstermeye başlayan Delta varyantı, İngiltere ve ABD'den tüm dünyaya yayılmaya başladı. İki farklı mutasyon geçirmiş virüsün birleşmesiyle oluşan yeni virüs, uzun bir süredir vaka sayılarının artışına yol açarak tüm dünyayı tehlike altına alıyor.

Türk Tabipleri Birliği'nden Uzm. Dr. Nesanır, ülkemizde de görülmeye başlanan Delta varyantı hakkında yeni açıklamalar yaptı. Aşılanma sayısı artmazsa sağlık sisteminde bir çöküş yaşanacağını ve daha fazla insanın öleceğini belirten Nesanır, 22 farklı Afrika ülkesinde onaylanan virüsün diğerlerinden %225 daha hızlı yayılım gösterdiğini dile getirdi.

Delta varyantının aşısızların pandemisi olacağını dile getiren Nesanır'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Delta için öngörülen bulaşma katsayısına göre Türkiye'de daha önce nüfusun yüzde 70 aşılanılırsa erişilebileceği düşünülen kitle bağışıklığının artık yüzde 85 olması gerektiğini söyleyebiliriz. ABD'de hem başka ülkelerde ölümlerin yüzde 98'i aşısız kişilerde görülüyor. Aşısızların pandemisi bundan sonra bireysel, topluluk, mahalle, ilçe, il, bölge, ülke düzeyinde görülecektir."

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/delta-varyanti-asisizlarin-pandemisidir-6547770/
64
16
12
4
3
Emoji İle Tepki Ver
64
16
12
4
3