Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Taahhüt Sorgulama İşlemleri

71
5
1
1
1
Telekomünikasyon firmalarının bazı kampanya ve indirimlerinden yararlanmak için taahhüt vermeniz yani bir süre boyunca o firma ile anlaşmanız gerekebilir. Bu anlaşmadan kalan süreyi öğrenebilmek için uygulayabileceğiniz Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemlerini sizin için anlattık.

Faturalı olarak hizmet alan aboneler, hizmet aldıkları telekomünikasyon firmasının sunduğu kampanya ve hizmetlerden yararlanabilmek için bir taahhüt verirler yani anlaşılan süre boyunca o firma ile çalışacaklarına söz verirler. Taahhüt sorgulama işlemi yaparak ne kadar taahhüt süreniz kaldığını öğrenebilirsiniz. Taahhüt sorgulama işlemi için her firma abonesi farklı bir işlem yapmak zorunda kalabilir.

Peki; Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Artık pek çok firmanın taahhüt sorgulama işlemi online olarak yani resmi internet sitesi üzerindem yapılabiliyor. Ancak oluşabilecek sorunlara karşı önerilen, firmanın müşteri hizmetlerini aramaktır. Sizin için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. 

Turkcell taahhüt sorgulama işlemleri:

taahhüt sorgulama, turkcell

  • Yöntem #1: Size en yakın Turkcell bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayabilirsiniz.
  • Yöntem #3: TARİFE yazıp 2222’ye SMS atabilirsiniz.
  • Yöntem #4: Buradan Turkcell resmi internet sitesine ziyaret edebilirsiniz.
  • Yöntem #5: Turkcell Dijital Operatör mobil uygulamasını indirebilirsiniz. 

Turkcell taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerin hepsi tamamen ücretsizdir ve seçtiğiniz yöntemi uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone taahhüt sorgulama işlemleri:

taahhüt sorgulama, vodafone

  • Yöntem #1: Size en yakın Vodafone bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 0542 542 00 00 ya da 542 numaralı telefonları arayabilirsiniz.
  • Yöntem #3: Buradan Vodafone resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Yöntem #4: Vodafone Yanımda mobil uygulamasını indirebilirsiniz. 

Vodafone taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerin hepsi tamamen ücretsizdir ve seçtiğiniz  yöntemi uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri:

taahhüt sorgulama, türk telekom

  • Yöntem #1: Size en yakın Türk Telekom bayisine gidebilirsiniz.
  • Yöntem #2: 444 1 444 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
  • Yöntem #3: Buradan Türk Telekom resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Yöntem #4: Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulamasını indirebilirsiniz. 
  • Yöntem #5: Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapabilirsiniz.

Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemi için yukarıdaki yöntemlerden size en uygun olan yöntemi tercih edebilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerin hepsi tamamen ücretsizdir ve seçtiğiniz  yöntemi uyguladıktan sonra yalnızca taahhüt bilgilerinizi öğrenmekle kalmaz, dilerseniz aboneliğiniz ile ilgili pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Taahhüt nedir?

Taahhüt; kelime anlamı olarak olarak bir şeyi yapmaya söz verme, üstlenme anlamlarına gelir. Bir telekomünikasyon firmasının sunduğu hizmeti kampanyalardan yararlanarak ya da indirimli olarak kullanabilmek için aboneler bir taahhüt verirler. 

Abone için taahhüt verilen konu; belirlenen süre boyunca anlaşma yapılan telekomünikasyon firmasının abonesi olmak ve ödemelerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmektir. Firma için taahhüt verilen konu ise; abonelik süresi boyunca kullanıcıya anlaşılan ücret ve kalite üzerinden hizmet vermektir.

Taahhüt nasıl iptal edilir?

taahhüt sorgulama, taahhüt bozma

Normal şartlar altında, abone ile firma arasında verilen taahhüdün bozulması sonucu belirli bir bedel ödenir. Abone eğer bu bedeli ödemeyi göze alırsa taahhüdü bozabilir ve anlaşma iptal edilerek hizmet alımı durdurulur. Ancak bedel ödeme konusunda bazı istisnalar vardır.

Firma size farklı bir kampanya sunuyor ve cayma bedeli almayacağını söylüyorsa, firma taahhüt ettiği hizmet ve kampanya avantajlarını sunmuyorsa; yurtdışına çıkmak, hasta olmak, askere gitmek gibi artık o hizmeti alamayacağınız bir durum yaşıyorsanız cayma bedeli ödemeden taahhüdü bozabilirsiniz.

Fakat tam bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli bir etmen var, firmanız. Bazı firmalar bu tip önemli nedenleri kabul etmeyebilir. Eğer hizmetten memnun değilseniz ya da hizmeti artık alamayacağınız bir durum yaşıyor ve firma anlaşmayı cayma bedeli almadan bozmuyorsa Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapabilirsiniz. 

Cayma bedeli nasıl hesaplanır?

taahhüt sorgulama, cayma bedeli hesaplama

Her firmanın, her anlaşmanın, her aboneliğin farklı bir cayma bedeli hesaplama yöntemi vardır. Hizmet ile birlikte bir cihaz da almak, ilk birkaç ay ödeme yapmadan hizmet almak gibi durumlarda cayma bedeli daha farklı şekilde hesaplanabilir. Normal şartlar altında cayma bedeli şu şekilde hesaplanır; 

Örnek vermek gerekirse, 50 TL ödeme bedeli olan bir hizmet için 1 yıl taahhüt vererek 40 TL ödeme yapma anlaşması yaptınız. Aradan 6 ay geçti ve taahhüdü bozmaya karar verdiniz. Firmanın sizden isteyeceği cayma bedeli; kalan ödeme tutarı ve kullandığınız süre boyunca aldığınız indirim tutarıdır. Yani, oldukça yüksek bir bedel.

Elbette, tüm firmalar bu şekilde cayma bedeli hesaplaması yapmıyorlar. Yalnızca kalan tutarı talep eden ya da yalnızca indirim tutarını talep eden firmalar da var. Hatta bazı firmalar belirli bir süre ya da hiçbir zaman cayma bedeli talep etmeden de anlaşmalar yapıyorlar. Bu durum sizin için önemli bir nokta ise taahhüt vermeden önce anlaşma şartlarını incelemenizde yarar var. 

Taahhüt vermek güvenli mi?

taahhüt sorgulama, güvenli mi

Bu sorunun yanıtı tamamen hizmet almak için anlaşma yaptığınız firma ile alakalıdır. Piyasaya yeni girmiş, altyapı çalışmaları yetersiz, teknik servis desteği yaygın olmayan bir firmaya taahhüt vermek elbette güvenli değil.

Ancak bilinen firmalarda da sorun yaşanabilir. Örnek vermek gerekirse; uzun yıllardır hizmet veren bir firmanın sizin yaşadığınız bölgede altyapı çalışmaları yetersiz olabilir ya da yaşadığınız şehirde yeterli teknik servis desteği sağlayamıyor olabilir. 

Taahhüt verip de daha sonra kötü bir durum yaşamamak için yapmanız gereken ilk şey, firmanın diğer abonelerinin deneyimlerini dinlemektir. Her konuda kullanıcı deneyimi tam olarak doğru yanıtları vermeyebilir ancak direkt ve kesintisiz hizmet alınan bir alanda kullanıcı deneyimleri oldukça önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise iyi araştırma yapmaktır. Firmanın bölgenizdeki altyapı çalışmalarını sorgulayın, gerekirse teknik servislerini ziyaret ederek bilgi alın. Yapacağınız en iyi şey ise ilk birkaç ay cayma bedeli ödemeyeceğiniz bir anlaşma yapmaktır. Sonuçta her hizmet kişiye göre değişen bir deneyim sunuyor olabilir.

Sizin için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom taahhüt sorgulama işlemleri nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve karşınıza çıkabilecek olası sorunların nasıl çözüleceğini anlattık. Güvenilir olmayan firmalara taahhüt vermemeye ve anlaşma öncesi detaylı araştırma yapmaya dikkat edin.

71
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
5
1
1
1