23
15
2
1
0

Baykar tarafından geliştirilme aşamasındaki Türkiye’nin ilk uçan otomobili olarak tanıtılan “CEZERİ” isimli otomobilin ilk özgür uçuşu bugün gerçekleştirildi. Başarılı bir test geçiren 230 Kilogram ağırlığa sahip araç, 10 metre yükselmeyi başardı. Daha önce yapılan halatlı testlerin aksine tamamen bağımsız bir teste tabi tutulan CEZERİ’nin bu önemli başarısını “2 dakikada teknoloji” konseptimizle tanıttık. 

Anlatılacak çok fazla şey olduğu için 2 dakika sözümüzün biraz dışına çıkmış olsak da yerli uçan otomobil hakkında merak edilen pek çok soruya cevap vermeye çalıştık. 

cezeri

Türkiye’nin uçan araba yarışına bu kadar erken girmesi konusunda bazı açıklamalarda bulunan Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, bunun kritik bir önem arz ettiğini söyledi. Toplumsal ulaşımdaki en devrimsel yeniliklerden biri olacak uçan arabalar, şu sıralar tüm dünyada geliştiriliyor.

CEZERİ’nin teknik özellikleri

Şu anda BLDC özellikli elektrikli motorun ürettiği güç ile dönen 8 adet pervaneye sahip CEZERİ, gücünü ise yeniden şarj edilebilir lityum iyon bataryalardan alıyor. Aracın şu anda ne kadar hıza ulaştığı konusunda bir açıklama bulunmuyor, ancak firmanın iddiasına göre gelecekte saatte 100 km hızı geçeceği düşünülüyor. Ayrıca testlerde 10 metreye kadar çıkan uçan araba gelecekte 2000 metre irtifada seyir halinde olacak. 1 saat boyunca havada kalması beklenen CEZERİ’nin özellikle şehir içindeki yoğun trafiği önemli ölçüde azaltacağı düşünülüyor. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile başbaşa bırakıyorum.

23
15
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
15
2
1
0