Uzaktan Çalışanlara İstedikleri Güç ve Güvenliği Veren Bilgisayar: HP EliteBook 850 G7

12
5
1
1
0
Uzaktan çalışmak için kullandığınız bilgisayar sizi yormaya mı başladı? Bugün size uzaktan çalışanlara güvenliği ve gücü bir arada veren HP 850 G7 Notebook'u tanıtıyoruz.

HP Elitebook 850 G7

Koronavirüs pandemisi pek çok insanın işlerini eve taşımasına neden oldu. Bu durum işleyişte bazı zorlukları çıkarırken özellikle güvenlik ve işe odaklanma konusunda önemli endişeler yaratıyor. Pek çoğumuz kişisel bilgisayarlarımızda, işte kullandıklarımıza göre daha özgür olabiliyoruz. Bu da kötü amaçlı kişiler için kapı aralamamıza neden olabiliyor. Bu sebeple bir bilgisayarı iş için kullandığınızda dikkat etmeniz gereken şeylerin başında güvenlik geliyor.

İş için yeni bir bilgisayar alırken nelere dikkat etmelisiniz? Kendinizi bu tarz durumlara karşı nasıl korursunuz? Gelin; bu konuda sizlere önereceğimiz Intel® Core™ i5 işlemci ile güçlendirilmiş HP EliteBook 850 G7 Notebook üzerinden bir iş bilgisayarında olması gereken özelliklere değinelim.

HP Elitebook 850 G7

Evden çalışırken bilgisayar güvenliğini nasıl sağlarsınız?

Evden çalışmaya başladığımız bu dönemde iş bilgisayarı olarak kullandığımız cihazlar güvenlik konusunda yetersiz kalabiliyor. Özellikle yazılımsal güvenlik önlemleri, tek başlarına hackerları durduramayabiliyorlar. Dünyanın en iyi yazılımsal korumaları da bulunsa, günümüzde hala en etkili çözüm fiziksel korumalardır. 

Uzaktan çalışmayla ilgili bir ankete katılan siber güvenlik uzmanlarının yüzde 94'ü Covid-19'dan sonra siber saldırılardan daha fazla endişe duyduklarını söylüyor ve yüzde 64'ü uzaktan çalışma sisteminin çok daha fazla güvenlik riski oluşturduğunu düşünüyor. Uzaktan çalışırken bilgisayar güvenliğiyle ilgili bazı temel sorular var. Gelin onlara bakalım:

PC güvenliğiniz hangi temellere dayanıyor?

HP Elitebook 850 G7

Bilgisayar korsanları, uzaktan çalışma sistemine geçildiğinden beri şirket bazında maddi değeri olan verileri ele geçirmeye çalışıyor. Bunun için normalde sağlanan pek çok koruma da uzaktan çalışma sisteminde devreden kalkıyor. Uzaktan çalışırken hackerların avı olmamak için dikkat etmeniz gereken şey bilgisayarınızın kendi güvenlik önlemleridir. En önemlisi ise donanım tabanlı güvenlik olarak gösterilir. Kötü amaçlı yazılımların dokunamayacağı bir sığınağa çevrilebilen bilgisayarlar, sizi ve paranızı korumaya yardımcı olabilir.

HP EliteBook 850 G7, HP Endpoint Security Controller mimarisiyle gelen bir bilgisayar. Bu mimari; fiziksel olarak yalıtılmış, kriptografik olarak korunan yonga ve bir ihlal durumunda hızla kurtulmak için donanım zorlamalı güvenlik özellikleri HP Sure Start, HP Sure Run ve HP Sure Recover gibi koruma katmanları içeriyor.

Bilgisayarlar kötü amaçlı yazılımları nasıl fark ediyor?

Standart bir antivirüs yazılımı, kendi içinde bulunan kötü amaçlı yazılım listesiyle bilgisayarınıza giren yazılımları karşılaştırır. Eğer bu virüslerle bir karşılaşma alabilirse bunu önlemek için harekete geçer. Bu durum çoğu durumda kurtarıcı olsa da günde 350.000'den fazla yeni kötü amaçlı yazılımın katıldığı günümüzde yetersiz kalabiliyor. Özellikle de son yıllarda çıkan yapay zeka tabanlı mutasyon geçirebilen virüs yazılımları, antivirüslere karşı galip gelebiliyor. Kendi algoritmasını değiştirerek antivirüs programlarına karşı sürekli bilinmeyen olmayı başaran bu zararlı yazılımlar, buna karşı önlem alamayan bilgisayarlarda ciddi sorunlar doğurabiliyor.

Yapay zekalı virüse karşı yapay zekayla savaşan HP Elite bilgisayarlar, kötü amaçlı yazılımları tanıyıp ortadan kaldırmak için yapay zekayı kullanan HP Sure Sense tarafından korunuyor. Zararlı yazılımı bir mikro sanal makineye hapseden HP Sure Click ile iş bilgisayarınız güvende kalmış oluyor.

Bilgisayarınız kendini iyileştirebilir mi?

Son derece yıkıcı olan hacker saldırılarından bazıları doğrudan bilgisayarınızın BIOS'una yapılır. Bu saldırılar cihazda geri dönüşü çok zor zararlara yol açabilir, hatta teknik servise gitmesi gerekebilir. HP EliteBook 850 G7, HP Sure Start ve HP Sure Recover ile BIOS'a yapılan saldırıları otomatik olarak iyileştirebilir.

Bilgisayarınızda sadece parolayla güvenlik almak yeterli mi?

Kişisel bilgisayarınız için tek bir parola işinizi görebilir belki, ancak iş için bilgisayar kullandığınızda tek bir parola koruması yetersiz kalabilir. Bunun için mümkünse fiziksel tabanlı olacak çok faktörlü kimlik doğrulamalara yönelebilirsiniz. 

HP Elitebook 850 G7

HP EliteBook 850 G7'de parolaya ek olarak parmak izi okuyucu ve IR kameraya sahip yüz tanıma sistemi bulunuyor. Bu sayede iş bilgisayarınızı üç faktörlü kimlik doğrulama sistemiyle koruma altında tutabilirsiniz.

Bilgisayarınızı her yerden yönetmek mümkün mü?

Uzak cihazları yönetmek her zaman bazı riskleri içinde barındırır. Kişisel ve kurumsal cihazları aynı anda kullanmaya başladığımız bu dönemde uzak cihazları yönetmeye de daha fazla odaklanıyoruz. Siber güvenlik uzmanlarına göre uzak cihazları yönetmek bilgisayar korsanları için büyük bir açık kapı olabilir.

Bu duruma bir çözüm üreten HP EliteBook 850 G7, HP Sure Admin ile BIOS üzerinden uzaktan yönetmeye imkan tanıyacak güvenli dijital imza sağlar. 

HP EliteBook Notebook

Bilgisayarınızı meraklı gözlerden korumak mümkün mü?

Hackerlar evinde oturup dışarı çıkmayan kişiler değillerdir. Çoğu hack girişimi yakın temasla olur. Mesela bir kafe veya restoranda otururken aynı ağı kullandığınız bir masa arkanızda oturan kişi size zarar vermek isteyen bir hacker olabilir. Bu kişiler bilgisayarınıza girmeden doğrudan ekranınıza bakarak bazı bilgilerinize erişebilirler. 

HP EliteBook 850 G7 ile bu soruna da önemli çözümler bulunuyor. Öncelikle HP'nin iş bilgisayarında kameranın önünü fiziksel olarak örtebileceğiniz bir aparat var. Ayrıda HP Sure View ile tek bir dokunuşta gizlilik ekranını aktif edebilirsiniz. Bu özellik etkinleştirildiğinde ekranın yandaki kişiler tarafından okunmasını engeller. 

Sanal olarak görüşme yapmak için nelere dikkat edilmeli

HP EliteBook Notebook

İşimizin evlere taşınmasıyla birlikte ekiplerin daha koordine bir şekilde çalışabilmesi için sık sık sanal görüşmeler yapılıyor. Bunun için de bilgisayarınızda yüksek çözünürlüklü ekranlar, güzel bir mikrofon ve kaliteli bir kameraya ihtiyaç duyuluyor. Bu birimlerle ekip arkadaşları veya iş için yapılacak diğer görüşmeler için karşınızdaki insanlarla iletişim halinde olabilirsiniz. İçerisinde Intel® Core™ i5 işlemci bulunan HP EliteBook 850 G7 ile sanal görüşmeleri rahatlıkla yapabilir, veri akışı yönetim sistemleri ile dosya paylaşımlarını da gerçekleştirebilirsiniz.

En güncel işletim sistemi ile güvenli iş tecrübesi

Her ne kadar ülkemizde hala Windows 7'ye çok fazla rağbet olsa da özellikle iş hayatında en güncel işletim sistemi olan Windows 10 tercih ediliyor. Bir işletim sistemi ne kadar eski ve daha az güncelse kötü amaçlı kişilerin bu işletim sistemiyle ilgili açık bulacağı zaman da genişlemiş oluyor.

HP EliteBook Notebook

Windows 10 ise en güncel işletim sistemi olması sayesinde iş bilgisayarlarının olmazsa olmazı arasında yer alıyor. Özellikle yeni nesil bilgisayarlarda desteklenen Windows 10 özellikleri, uzaktan çalışmadan ek güvenlik önlemlerine kadar pek çok destek sunuyor. HP EliteBook 850 G7, Windows 10 Pro ile birlikte geliyor.

Intel® Core™ i5 işlemci ile birlikte gelen HP EliteBook 850 G7, iş bilgisayarı almak isteyenlerin tercih edebileceği cihazlar arasında yer alıyor. Uzun pil ömrünün yanı sıra hızlı şarj olma gibi özelliklere de sahip olan bilgisayar, tasarım olarak da ince yapısıyla son derece şık bir görünüm sunuyor. HP EliteBook 850 G7'nin diğer özelliklerini merak ediyorsanız buraya tıklayarak ürün sayfasına ulaşabilirsiniz.

12
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
1
1
0