Volkswagen'in 8. Nesil Golf Araçları, Yeni Dijital Kokpit'e Sahip Olacak

33
14
7
7
7
Volkswagen 8. nesil Golf araçlarında çarpıcı özellikleriyle yeni Dijital Kokpit'lerini kullanacak. Tamamen dijital olan yeni paneller düğme sayısını azaltırken, otomobil üzerinde etkili kontrol sağlayacak.

Birçok otomobil üreticisi artık geleneksel analog göstergelerden, kişiselleştirilebilir ekranlara yöneliyor. Volkswagen Group da, Audi'nin Sanal Kokpit'i ve VW markasının Dijital Kokpit'i gibi en iyi gösterge paneli ekranlarından bazılarına sahip.

Dijital Kokpit, Volkswagen araçlarda bulunan en iyi gösterge panellerinden biri ancak yeni 8. nesil Golf daha gelişmiş bir panelle dönecek. VW, yeni sisteminin daha sade, tamamen dijital, çevrimiçi bağlantılı ve kullanımının her zamankinden daha kolay olduğunu belirtiyor. Yeni Golf GTI ve R modelleri ve belki de diğer VW araçlar da yakında bu yeni kokpitle geçecek.

volkswagen golf dijital kokpit

Yeni Golf, diğer modellerden farklı şekilde standart olarak Dijital Kokpit'le gelecek. Dijital Kokpit, gösterge paneli, dokunmatik ekranlı bilgi sistemi ve yeni çok işlevli direksiyon simidini içeriyor. Yeni Golf'te çok az fiziksel düğme var ve bu, muhtemelen Volkswagen'in yeni trendi olacak. Sürücüler, bilgi-eğlence sistemi altında yer alan dokunmatik bölümde ses seviyesi ve iklim kontrolü gibi işlevleri kullanabilecekler.

VW, dokunmatik bölümün klima fonksiyonlarını, sürücü destek sistemlerini, sürüş modlarını ve park asistanlarını içerdiğini; göstergenin solunda bulunan ikinci bölümün ise aydınlatma fonksiyonlarını ve cam ısıtmalarını kontrol ettiğini açıkladı. İsteğe bağlı olarak sürücüler,10 inçlik Discover Pro navigasyon sistemini ve göz hizası göstergesini tercih edebilecekler.

volkswagen golf dijital kokpit

Dokunmatik kontrollerin yanı sıra aracın tüm işlevleri "Merhaba Volkswagen" komutuyla sesli olarak etkinleştirilebiliyor. Ayrıca klimayı ayarlamak için "Üşüyorum" veya navigasyon için "Beni eve götür" gibi komutlar kullanılabilecek. Volkswagen, kontrollerin dijitalleştirilmesiyle her zamankinden daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/new-volkswagen-golf-gets-stunning-new-digital-cockpit
33
14
7
7
7
Emoji İle Tepki Ver
33
14
7
7
7