Volkswagen'in 9. Nesil Golf'leri de Fosil Yakıtlı Motora Sahip Olacak

13
6
4
3
0
Volkswagen bünyesinde çalışmalarını sürdüren Lars Hentschel, Top Gear dergisine bir röportaj verdi. Elektrik motorlu araçların ve yeni nesil Golf'ün konuşulduğu röportajda, Golf'ün bir sonraki neslinin de fosil yakıtlı olacağı ifade edildi.

Almanya merkezli otomobil devi Volkswagen'in klasikleşmiş serilerinden olan Golf, 8. nesliyle geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Volkswagen tarafından yapılan tanıtımların en dikkat çekici yanı ise Golf 8'lerin 5 farklı hibrit versiyonu ile karşımıza çıkmış olmasıydı. Bu seri henüz galerilerdeki yerini almadı ancak daha şimdiden, Volkswagen'in 9. seri Golf'leri konuşulmaya başlandı.

Otomobil sektörü, fosil yakıtlı motorların sonunun yaklaşmakta olduğunun farkında. Bunun nedeni ise elektrik motorlu otomobillerin son dönemlerde fazlasıyla dikkat çekiyor olması. Öyle ki tüketiciler, elektrik motorlu araçlarla hem son nesil teknolojileri kullanılabiliyorlar hem de yakıt masrafını çok büyük bir oranda ortadan kaldırmış oluyorlar. Şimdi sizlerle, konuyla ilgili çok önemli açıklamaların yapıldığı bir röportajdan bahsedeceğiz.

Golf 8

Röportaj, dünyanın en popüler otomobil dergilerinden bir tanesi olan "Top Gear" ile Golf'ün güç aktarma biriminde çalışan bir yetkili arasında geçiyor. Hem Volkswagen yetkilisi hem Top Gear hem de son dönemlerde otomobil sektörünü yakından takip eden herkes, Volkswagen'in ilerleyen dönemlerde elektrikli otomobil planlarının devam edeceğini biliyor. Dolayısıyla Volkswagen'in, ilerleyen dönemlerde yeni elektrik motorlu araçlarının olacağı su götürmez bir gerçek.

Lars Hentschel tarafından yapılan açıklamalarda elektrik motorlu araçların yadsınamaz bir gerçek olduğu defalarca vurgulanıyor. Peki elektrikli otomobiller, ön görülen yakın bir gelecekte fosil yakıtlı motorların yerine geçebilir mi? Hentschel tarafından yapılan açıklamalara göre elektrik motorunun 2030 yılına kadar Volkswagen'i tamamen ele geçirmesi mümkün değil.

Golf 8

Hentschel, bunun sadece kendisine ait bir düşünce olmadığını Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in de böyle düşündüğünü söylüyor. Hentschel'e göre Volkswagen, 2027 veya 2028 yılına kadar yeni bir Golf serisiyle karşımıza çıkacak ve "Golf 9" da fosil yakıtlı bir motora sahip olacak. Bu açıklamadan çıkarabileceğimiz sonuç, önümüzdeki en az 10 yıl daha Golf efsanesinin fosil yakıtlı versiyonları olacak.

Aslına bakacak olursak Volkswagen Golf'ün tamamen elektrik motorlu olmasına da ihtiyaç yok. Bunun nedeni ise şirketin zaten elektrik motorlu "ID.3" ismindeki modelinin henüz çok yeni olması. Dolayısıyla tüketiciler, fosil yakıtlı Golf yerine şirketin yeni nesil araçlarından olan ID.3'ü tercih edebilirler. Fakat ilerleyen yıllarda Volkswagen'in bu konudaki tavrının nasıl olacağı şu an için büyük bir bilinmez.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/379050/vw-golf-9-planned/
13
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
4
3
0