Volkswagen, Passat Üretimi İçin Türkiye Yerine Slovakya’yı Seçebilir

92
76
18
11
10
Türkiye’de fabrika kurması beklenen Volkswagen’in yatırımı için haberlerin sonu gelmiyor. Almanya’dan bir gazete, Volkswagen’in Passat üretimini Türkiye’de kurulacak fabrika yerine Slovakya’da bulunan fabrikasına kaydırdığını iddia etti.

Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırımı, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonları sebep göstererek askıya aldığı iddia edilmişti. Otomotiv devinin yönetim kurulunun Türkiye yatırımı ile ilgili kararını vermek için bu hafta toplanacağı iddia edildi. Yönetim kurulunun toplanmasından önce önemli bir iddia daha bugün Alman basınında yer buldu. Automobilwoche gazetesi, Volkswagen'ın Passat'ı Türkiye yerine Slovakya'da üretmeye karar verdiğini iddia etti.

Volkswagen, yeni kuracağı fabrika için hızlı bir şekilde karar vermek istiyor. Çünkü şirketin, 2022 yılına kadar Almanya Emden’de bulunan mevcut Passat fabrikasını tam elektrikli otomobil üretimine geçirmesi bekleniyor. 

Almanya’da yayın yapan Automobilwoche gazetesi, Volkswagen’in bu geçiş için bulduğu çözümlerden birinin şirketin Slovakya Bratislava’da bulunan fabrikasına Passat üretimini kaydırması olduğunu iddia etti. Automobilwoche, iddiasını Volkswagen’dan bir kaynağa dayandırdı. Passat, Volkswagen'ın Türkiye'de üreteceği modellerden biriydi.

volkswagen passat türkiye

Bratislava’da bulunan Volkswagen fabrikasında Volkswagen Touareg, Audi Q7 large, VW Up, Seat Mii ve Skoda Citigo gibi araçlar üretiliyor. Volkswagen’ın üretimin büyük bir kısmı da Bratislava’da yapılıyor. 

Volkswagen’in Manisa’da kuracağı fabrikaya 1.3 milyar avroluk bir yatırım yapması bekleniyordu. Volkswagen, Türkiye’de kuracağı fabrikada Passat ve Superb modellerini üretecekti.

Volkswagen’in yeni fabrikası için Türkiye ile yarışan Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi ülkeler, otomotiv devinin fabrika kurulması için kendilerini seçmesi için bekliyor. Volkswagen’in yeni fabrika için Türkiye yatırımını iptal edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak gibi görünüyor. 

Kaynak : https://europe.autonews.com/automakers/vw-may-opt-slovakia-instead-turkey-passat-production
92
76
18
11
10
Emoji İle Tepki Ver
92
76
18
11
10