Volkswagen'den Türkiye'ye Kurulacak Fabrika Hakkında Sevindiren Açıklama

53
27
10
4
3
Volkswagen, Türkiye’ye yapacağı fabrika yatırımını erteleyeceğine dair çıkan iddialara nihayet cevap verdi. Alman markanın üretim şefi, şu an için beklemede olduklarını; ancak yatırım için alternatif lokasyonlar aramadıklarını ifade etti.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen, uzun bir çalışmanın ardından 1.4 milyar euro değerindeki fabrika yatırımını Türkiye’ye yapmaya karar vermişti. 

Hatırlayacağınız üzere; Alman marka, bu ayın başlarında Manisa’da 943.5 milyon lira sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adında bir şirket kurmuştu. Fakat Suriye’nin kuzeyine başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Volkswagen’in yatırımını ertelemesine neden olmuştu. En azından Alman basınında çıkan haberler bu yöndeydi.

vw

Söz konusu iddialarla ilgili sessizliğini bozan Volkswagen Üretim Şefi Andreas Tostmann, Reuters’a konuştu. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Tostmann, ülkemizde kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemede olduklarını; ancak alternatif bir yer arayışı içinde olmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da, "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Hem VW hem de Türkiye’den yetkililerin yaptığı açıklamalar, söz konusu fabrika yatırımının en azından şu an için iptal edilmediği yönünde; ancak önümüzdeki günlerin nelere gebe olacağını şimdiden kestirmek oldukça güç. Zira Türkiye’nin Suriye yönelik başlattığı askeri operasyonlar, Alman marka üzerindeki kamuoyu baskısını bir hayli artırıyor. 

Volkswagen, Türkiye’de kurmayı planladığı fabrikada, Passat ve Skoda Superb modellerinin üretimini gerçekleştirmeyi planlıyor. 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrika, yılda toplam 300 bin adet otomobil üretme kapasitesine sahip olacak. 

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/volkswagenden-turkiye-aciklamasi-5404407/
53
27
10
4
3
Emoji İle Tepki Ver
53
27
10
4
3