Herkesin Merak Ettiği Soru: Volvo İle Tırın Çarpıştığı Kazada, Tıra Ne Oldu?

207
72
15
11
6
Bir kaç gün önce Norveç'te gerçekleşen şiddetli bir kaza sonucu Volvo XC70 model araç, korkunç kazadan minimum hasar ile çıkmış; sürücüsünün ciddi bir yara almadan hayata tutunmasına olanak sağlamıştı. Kazanın diğer kahramanı tır ise neredeyse Volvo'dan daha fazla hasar alarak, Volvo'nun sağlamlığını bir kez daha kanıtlar nitelikte bir görüntü ile karşımıza çıktı.

Geçtiğimiz günlerde siz değerli Webtekno takipçileri ile paylaştığımız kaza videosuna dair haberimiz, yoğun ilginiz ile karşılaşmıştı. Volvo’nun güvenli araç dendiğinde neden dünyanın en iyisi olduğunu kanıtlayan bu videoyu izleyen herkesin ağzını açık bırakmış, Volvo’ya olan güveni bir kat daha arttırmıştı.

Volvo XC70 bir araca sahip sürücünün hatalı bir hareket yaparak karşı şeritten gelen 60 km’le hızında bir tır ile çarpışmasını içeren video, kimine göre mucize olarak lanse edilse de kuşkusuz ki Volvo’nun kalitesini gözler önüne seriyor. Normal şartlarda feci senaryolara yol açabilecek kaza sonrası Volvo sürücüsü, burnu bile kanamadan aracının içinden sağ salim çıkarak yüreklere su serpiyor.

Bugün ise olaya daha farklı bir pencereden bakacağız. Evet; Volvo XC70, böylesine korkunç bir kazada sürücüsünü ölümcül bir yara almaktan korumayı başardı. Peki ya Volvo’nun çarpıştığı tır ne durumda? Hemen cevaplayalım: Volvo’dan çok daha kötü durumda.

“Siz bir de onun halini görün.” sözünü hatırlatan görsel, bizlere gösteriyor ki; Volvo, karşında bir tır dahi olsa mermi gibi sağlam bir şekilde kazadan minimum seviyede etkileniyor, kendinden çok daha ağır bir araçtan daha az hasar alıyor.

Bu tür kazalar ile karşılaşmak tabii ki çok acı olsa da maalesef hayatın gerçeklerinden biri. Umarız ki Volvo’nun güvenlik alanındaki başarısı; diğer otomobil şirketlerine örnek olarak, bir araçtan çok daha değerli olan insan yaşamına gereken değerin verilmesine vesile olur. Herkes kaza yapabilir ancak önemli olan, tıpkı Volvo XC70 sürücüsü gibi hayata dair ikinci bir şansa sahip olabilmektir.

207
72
15
11
6
Emoji İle Tepki Ver
207
72
15
11
6