Volvo ve POC’tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video)

26
12
11
4
1
İsveçli araba üreticisi Volvo, arabalarla çarpışan bisikletlerin güvenliğini artırmak amaçlı bir çarpışma testi gerçekleştirdi.

İsveçli otomotiv firması Volvo, bisiklet kaskı üreten İsveçli firma POC ile ortak bir çalışma yürüterek bisikletçilerin yollarda alabileceği uzun süreli hasarları araştırdı. İki şirket de bulguların POC’un kasklarını daha sağlam yapmasına olanak sağlarken Volvo’nun da elde edilen verileri gelecekte araçlarını geliştirmek için kullanabileceğini belirtti.

Volvo’nun açıklamalarına göre mevcut kask testi prosedürleri oldukça yetersiz bir şekilde gerçekleşiyor. Örnek vermek gerekirse üretilen kasklar, yükseklik artırılarak açılı bir zemine bırakılıyor. Volvo’nun iddialarına göre bu yöntem de araçlarca bisikletlerin çarpması senaryosunu tam olarak yansıtmıyor.

Volvo ve POC’un yeni testindeyse gerçeğe çok daha benzer bir senaryo canlandırılacak. Volvo’nun gerçekleştirdiği testte POC kasklarından biri giyen bir kukla, bir mekanizma üzerine oturtulmuş durumda. Farklı hızlarda arabalara çarpacak olan kukla, araba - bisiklet kazalarına ilişkin daha iyi bir fikir sunabilecek.

POC’un resmi YouTube sayfasında yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://uk.motor1.com/news/352683/volvo-poc-car-bike-crash-test/
26
12
11
4
1
Emoji İle Tepki Ver
26
12
11
4
1