WhatsApp, Çoklu Cihaz Özelliğini Türkiye'de Kullanıma Sundu (Şimdilik Beta)

20
8
4
4
3
WhatsApp'ın yayınladığı son Android Beta sürümü, uygulamanın yeni çoklu cihaz özelliğinin test edilmesine imkan tanıyor. Kullanıcılar an itibarıyla WhatsApp'ı yükledikleri telefonlarında internet bağlantısı olmasa dahi başka bir cihazdan WhatsApp kullanmaya devam edebiliyorlar.

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın uzun süredir beklenen yeni nesil çoklu cihaz özelliğinin iOS ve Android beta sürümlerde kullanılabilir olduğundan bahsetmiştik. Bu durum şimdi, Türkiye'deki kullanıcılar için de geçerli oldu. Uygulamanın Türkiye'de kullanıma sunulan son Android beta sürümü, kullanıcılara çoklu cihaz özelliğini deneyimlettiriyor.

WhatsApp, bir çoklu cihaz desteğine zaten sahipti. Kullanıcılar, WhatsApp cihazlarını açtıkları ana cihaz internete bağlı olduğunda, farklı bir cihazdan WhatsApp'a ulaşabiliyorlardı. Yeni nesil çoklu cihaz özelliği ise biraz daha farklı çalışıyor. Öyle ki kullanıcılar, artık ana cihazları internete bağlı olmadığında da farklı bir cihazdan WhatsApp'a ulaşabilecekler. İşte bu özellik şimdi, Türkiye'de de test edilebiliyor.

WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliğini kullanabilmek için beta anlaşmasını kabul etmeniz gerekiyor

WhatsApp Android beta

WhatsApp'ın Android ekosistemindeki beta sürümünü kullanan ülkemizdeki kullanıcılar, son yazılım güncellemesiyle yeni nesil çoklu cihaz özelliğiyle tanışma imkanı yakalamış oldular. Özellikle ilgili bir açılır pencere gören kullanıcılar, burada çoklu cihaz özelliğinin şimdilik dört cihaza kadar destek verdiğini, mesajların uçtan uca şifrelenmeye devam edeceğini ve özelliğin kullanılabilmesi için karşı tarafın da en güncel WhatsApp sürümünü kullanmaları gerektiğini görüyorlar.

WhatsApp çoklu cihaz

WhatsApp'ın Türkiye'de sunduğu son Android beta sürümde kullanılabilir olan yeni nesil çoklu cihaz özelliği, daha önce açılmış oturumların yeniden açılmasını gerektiriyor. Özelliğin beta test sürecine dahil olan kullanıcılar, o an itibarıyla WhatsApp'ın çoklu cihaz özelliği için yeniden QR kod aracılığıyla cihaz bağlamaları gerekiyor. Peki bu özelliği nasıl test edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ana cihazınızını kapatın ve bir kullanıcıya mesaj gönderin. Mevcut kararlı sürümlerde gördüğünüz "akıllı telefonunuz internete bağlı değil" uyarısı görünmeyecek ve mesajınız doğrudan karşı tarafa gönderilecek.

20
8
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
20
8
4
4
3