WhatsApp'a "Etkinlikler" Özelliği Geliyor: Topluluklardaki İletişim Kolaylaşacak

6
1
0
0
0
WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. "24.6.10.73" kodlu iOS beta sürümde tespit edilen özellik, WhatsApp topluluklarına "Etkinlikler" bölümü ekleyecek.

WhatsApp, bundan aylar önce dikkat çeken bir özellikle gündeme gelmişti. Uygulamanın "2.24.9.20" kodlu Android beta sürümünün kodlarında tespit edilen bu özellik, WhatsApp'a "Etkinlikler" bölümü getirecek. WhatsApp toplulukları için oluşturulan bu özellik, topluluk yöneticilerinin insanları aynı saatte o grupta bulunmalarını sağlamayı amaçlıyordu.

WhatsApp, bugüne dek bu özellikle ilgili hiçbir somut adım atmadı. Ancak şimdi, bu durum değişti. Etkinlikler özelliği, uygulamanın "24.6.10.73" kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıkmıştı. Şimdiyse Google Play Store'dan katılabildiğiniz beta'da test edilebiliyor.

WhatsApp'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor:

WhatsApp events

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, topluluk yöneticilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak türden. Çünkü bir topluluk yöneticisi, Etkinlikler özelliğini kullanmak istediğinde etkinlik için bir isim ve en fazla 2048 karaktere kadar açıklama metni yazabilecek.

Etkinliğin gününü ve saatini de bu özellik üzerinden belirleyecek olan yönetici, dilerse video arama özelliğini de aktif edecek. Etkinliğe katılmayı kabul eden topluluk üyeleri, etkinlik saati geldiği an, konuyla iglili bildirim alacaklar. Ayrıca etkinlikler de uçtan uca şifrelenecek.

Bu özellik, ilk kez 11 Ekim 2023 tarihinde gün yüzüne çıkmış, sonradan kaybolmuştu. Şimdiyse beta sürümünde karşımıza çıktığına göre özelliğin genele yayılması da yakındır. Tabii son olarak bunun topluluklara özel olduğunu, şu an için sıradan gruplarda kullanılmayacağını belirtelim.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-ios-24-6-10-73-whats-new/
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0