Akraba Grupları, Aşirete Dönecek: WhatsApp, Grup Katılımcı Sayısını İkiye Katlıyor

17
2
2
2
0
WhatsApp'ın iOS ve Android için yayınlanan son beta sürümleri, grup katılımcı sayısını 512'den 1.024'e çıkardı. Yeni dönemin tüm kullanıcılar için ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uygulamanın Android ve iOS ekosistemi için yayınladığı son beta sürümler, bazı kullanıcıların deneyimleyebildikleri yepyeni bir özellik ile geldi. Bu yeni özellik, en çok da büyük gruplar oluşturan kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

WhatsApp, yıllar boyunca 256 kişilik gruplar oluşturulmasına imkan tanıdı. Ancak bu kişi sınırı bir süre sonra yetmedi ve bunun farkında olan geliştiriciler, birkaç ay önce bir güncelleme yayınladılar ve 512 kişilik grupların oluşturulmasına izin verdiler. Son beta sürümler ise kişi sınırını 1.024'e kadar yükseltmiş durumda. 

WhatsApp'ta artık daha büyük gruplar oluşturulabilecek!

WhatsApp

WhatsApp'ın son beta sürümlerindeki değişiklik, büyük gruplara ihtiyaç duyanların işine yarayacak türden. Zira özellik herkes için kullanılabilir olduğunda 1.024 kişilik, çok daha büyük gruplar oluşturulabilecek. Bu arada; WhatsApp'ın en büyük rakibi Telegram'ın 200 bin kişiye kadar grup oluşturmaya imkan tanıdığını hatırlatalım. WhatApp, kişi sınırlamasında Telegram'ın hala çok gerisinde.

WhatsApp, grup sınırlamasıyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. Haliyle, yeni kullanıcı sınırının ne zaman herkese açık hale geleceğini bilemiyoruz. Ancak bu sürecin pek de uzun olması beklenmiyor. Büyük bir ihtimalle birkaç kararlı sürüm güncellemesi, WhatsApp'taki gruplara 1.024 kişi eklenebilmesini sağlayacaktır.

17
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
2
2
0