WhatsApp'ın Patronu Hükümetlere Kafa Tuttu: Bir Şeyi İstiyorlar Diye Yapmak Aptalca!

8
7
2
0
0
WhatsApp patronu geçtiğimiz gün yeni bir röportaj verdi. İngiliz hükümetinin çocuk istismarına yönelik çalışmalarıyla ilgili talepleri konuşan Will Cathcart, bir şey hükümetler istedi diye yapmanın aptallık olduğunu söyledi.

İngiliz hükümeti, bir süredir çocuk istismarına odaklanmış durumda. Doğal olarak da konuyla ilgili düzenlemeler yapmak ve bu durumun önüne geçmek istiyor. Masadaki olasılıklar arasında yer alan seçeneklerden bir tanesi de WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarındaki mesajların taranabilmesi. Konunun bir numaralı muhatabı WhatsApp ise bu fikre şiddetle karşı çıktı.

WhatsApp patronu Will Cathcart, konuyla ilgili bir röportaj verdi. BBC'nin sorularını yanıtlayan Cathcart, "Tek bir hükümetin isteğiyle güvenliği azaltmak zorunda kalsaydık, bunu kabul etmemiz çok aptalca olurdu. Bu, %2'lik gereksinimler nedeniyle ürünümüzü kullanıcılarımızın %98'i için daha az çekici hale getirirdi." dedi. Will Cathcart'a göre uygulamadaki uçtan uca şifreleme özelliği sonsuza dek korunacak.

Avrupa Birliği de benzer bir talepte bulunuyor

WhatsApp

Aslına bakacak olursak yalnızca İngiliz hükümeti değil, Avrupa Birliği de çocuk istismarına karşı WhatsApp'ı harekete geçirmek istiyor. Avrupa Komisyonu, daha önceki açıklamalarında "WhatsApp, çocuklara yönelik istismarı tespit etmeli, bildirmeli, engellemeli ve kaldırmalı." demişti. Bununla ilgili de konuşan Cathcart, "Önerilen şey, doğrudan veya yazılım aracılığıyla dolaylı olarak herkesin mesajlarını okumamızdır. İnsanların bunu istediğini sanmıyorum." dedi.

WhatsApp patronu, uygulamanın zaten yüz binlerce çocuk cinsel istismarı görüntüsü tespit ettiğini, bunun için özel teknikler kullandıklarını ve bu konuda ileri seviyede olduklarını söyledi. Ancak Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC), bu savunmaya karşı çıkmış durumda. Uçtan uca şifrelemenin "pelerin" olduğunu söyleyen dernek yetkilileri, uçtan uca şifreleme ile yalnızca yetişkinlere odaklanıldığını, yapılması gereken şeyinse toplumun her bölümünü kapsayan çalışmalar olduğunu ifade etti.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-62291328
8
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
2
0
0