Windows'a "iPhone ile Bağlantı" Özelliği Geldi: iPhone'unuzu Bilgisayardan Kontrol Edebilirsiniz

28
7
1
0
0
Microsoft, 'Telefon Bağlantısı' uygulamasına iPhone desteği getiren güncellemeyi tüm Windows kullanıcıları için yayınladı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birkaç ay önce iPhone kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme ile gündeme geldi. Windows için hazırlanan KB5023706 kodlu Windows Insider güncellemesi, "Phone Link" (Türkiye'de bilinen ismiyle Telefon Bağlantısı) isimli uygulamayı güncelledi. Böylelikle uygulama aracılığıyla iMessage'a erişim imkanı tanındı.

Microsoft, bu güncellemeyi geçtiğimiz ay bazı kararlı Windows kullanıcılarına sundu. Şimdiyse konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Microsoft, yepyeni Phone Link uygulamasını içeren güncellemeyi 85 ülkede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırdı. Böylelikle artık çok daha fazla kullanıcı, iPhone ile Windows PC bağlantısını yapma özelliğine kavuştu. Mayıs ayının ortasına kadar tüm Windows kullanıcılarının bu özelliğe kavuşacağı açıklanmıştı, öyle de oldu.

Phone Link güncellemesi, artık herkes için yayınlandı:

telefon bağlantısı

Microsoft, Telefon Bağlantısı uygulamasına iPhone desteğini getiren güncellemeyi tüm Windows kullanıcıları için yayınladı. Güncellemeyi Microsoft Store üzerinden kontrol edebilir, uygulamanın sayfasına bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Windows üzerinden mesaj gönderebilecek, arama yapabilecek ve iPhone’unuza gelen bildirimleri görebileceksiniz

Phone app iPhone

Phone Link, en basit anlatımı ile iPhone'ların bir Windows bilgisayara bağlamasına imkan tanıyor. Bu uygulama ile kullanıcılar, Windows’da iMessage yoluyla mesaj gönderip alacak, arama yapacak ve bilgisayarlarında telefonlarına gelen bildirimleri görecekler.

Microsoft, Windows cihazlarını iPhone’lara bağlamak ve iMessage’ın kullanılmasını sağlamak için Bluetooth teknolojisinden yararlanıyor. Yani eğer Windows ile çalışan bilgisayarınız Bluetooth desteğine sahipse Phone Link uygulamasını herhangi bir sorun yaşamadan kullanabileceksiniz. Yazılım, oldukça basit bir arayüz sunuyor.

Windows’taki iMessage kullanımında bazı sınırlamalar da mevcut olacak

Dağıtımına başlanan güncellemeyi yükledikten sonra Telefon Bağlantısı özelliğinden faydalanmak isterseniz, yapmanız gereken tek şey uygulamayı çalıştırmak ve cihaz tanımlama ekranında iPhone seçmek. Sonraki aşamada ise uygulamanın yönergelerini takip etmeli ve cihaz eşleştirmesini tamamlamalısınız.

Kaynak : https://support.microsoft.com/en-us/topic/march-14-2023-kb5023706-os-build-22621-1413-9d3f2de5-08e7-4462-8fba-d944201f4ae1?ranMID=24542&ranEAID=kXQk6*ivFEQ&ranSiteID=kXQk6.ivFEQ-AGsaDb8NOcGAOsm4uiWaWQ&epi=kXQk6.ivFEQ-AGsaDb8NOcGAOsm4uiWaWQ&irgwc=1&OCID=AI
28
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
7
1
0
0