Yeni Bir Araştırmaya Göre Xbox Oyuncuları PS Oyuncularından Daha Toksik

130
18
5
3
0
Psikologların yardımıyla gerçekleştirilen yeni bir araştırmada, toksik oyuncuların hangi oyunlarda ve platformlarda daha çok olduğuna bakıldı. Araştırma sonucunda Xbox oyuncularının PlayStation oyuncularından daha toksik olduğu ortaya çıktı.

Günümüzde oyun dünyasının hatırı sayılır bir kısmını çevrimiçi oyunlar ve bu oyunları oynayan oyuncular oluşturuyor. Bu tür oyunlarda kaybetmekten nefret edenler ve troller de bulunuyor. Eğer ki çevrimiçi bir oyunu belli bir süre oynamışsanız bu tür toksik kişilere mutlaka ki denk gelmişsinizdir.

Çevrimiçi oyunlardaki bu deneyimler, özellikle oyunda sesli sohbet veya sesli lobi varsa çok daha muhtemel hale geliyor. Yapılan yeni bir araştırmada ise en çok toksik oyuncunun hangi oyunlarda ve hangi platformlarda olduğu ortaya konuldu. Peki, en toksik oyuncular hangi oyunlarda ve platformlarda bulunuyormuş gelin hep birlikte bakalım.

En toksik oyuncular Xbox'ta

sinirli oyuncu

Profesyonel psikologların yardımıyla gerçekleştirilen araştırmada yaklaşık 1.000 oyuncuya Buss-Perry Saldırganlık Anketi (Buss-Perry Aggression Questionnaire) soruları yöneltildi. Yapılan araştırmanın sonucuna göre ise Call of Duty ve Battlefield oyuncuları, saldırganlaşmaya en yakın oyuncular olarak gösterildi.

Toksik oyunculuk; fiziksel saldırı, sözlü saldırı, sinir ve düşmanlık olarak dört alt başlığa ayrıldı. Battlefield, üç kategoride en yüksek oranlara ulaşmayı başarırken düşmanlık kategorisinde liderlik koltuğuna Minecraft oturdu.

kızgın oyuncu

Aynı çalışmada oyun oynanan platformlar arasında da kıyaslama yapıldı. Xbox, bu konuda en yüksek oranlara sahip platform olurken onu sırasıyla PlayStation, PC, mobil ve Nintendo Switch platformları izledi. Ayrıca kıyaslama cinsiyetler arasında da yapıldı. Erkek oyuncuların, tüm kategorilerde kadın oyunculardan daha toksik olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayla ilgili daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Tabii bu araştırmanın akademisyenler tarafından yapılıp, sonuçların bir bilim dergisinde yayınlanmadığını da hatırlatalım.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/news/xbox-one-playstation-ps4-gamers-toxic-study/
130
18
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
130
18
5
3
0