Xbox Series X'in Fiyatı Pringles'ın Kampanyasıyla Ortaya Çıktı

43
18
10
7
5
Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X'in fiyatı, Pringles'ın Güney Afrika'daki kampanyasıyla ortaya çıktı. Buna göre Xbox Series X, 600 dolara civarlarında bir fiyat etiketine sahip olacak.

Önümüzdeki kasım ayında bizlerle buluşması beklenilen yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X, hâlâ birçok açıdan gizemini koruyor. Bu gizemlerden en büyüğüyse Xbox Series X'in fiyatı durumunda. Bugüne kadar yapılan tahminler Xbox Series X'in PlayStation 5'den daha ucuz olacağı yönünde olsa da henüz net bir fiyata sahip değiliz.

Ancak nasıl bir fiyat beklememiz gerektiği, bugün ortaya çıkan yeni bir bilgiyle birlikte değişiklik yaşadı. Güney Afrika'da dünyanın en büyük patates cipsi markası olan Pringles'ın hazırladığı yeni kampanya, insanların Xbox Series X kazanmaları için onlara bir şans sağlıyordu. Fakat bu kampanya, aynı zamanda önemli de bir bilgiyi bize sunuyordu.

Xbox Series X fiyatı:

xbox series x

Twitter'da paylaşılan görsellere göre Pringles'ın başlattığı kampanya, Xbox Game Pass Ultimate ve Xbox Series X'e dayalıydı. Kampanyanın detaylarında ödüller hakkında kapsamlı bilgiler yer alırken, bu bilgiler arasında ödüllerin tahmini değerlerine; yani fiyatlarına da yer verildi.

Kampanya hakkında bilgi verilen kısımda 46 Xbox Series X'in toplamda 621 bin Güney Afrika randı değerinde olduğu bilgisi yer alıyordu. Yani her konsol yaklaşık 13 bin Güney Afrika randı değerindeydi. Bu değer dolara çevrildiğinde yaklaşık 800 (vergisiz yaklaşık 6.000 TL) dolar gibi bir rakam ortaya çıkıyordu.

xbox series x fiyatı

Fakat Xbox Series X, dolar cinsinde bu kadar pahalı beklenmiyordu. Aynı birim para İngiliz sterlinine çevrildiğinde 600 sterlinlik bir fiyat ortaya çıkıyordu. Microsoft, İngiltere ve ABD'deki Xbox fiyatlarını daha önce benzer seviyede tuttuğundan 800 dolarlık fiyat etiketinin 600 dolara (vergisiz yaklaşık 4.470 TL) kadar inmesi oldukça olası bir durum olarak görülüyor.

Bununla birlikte Monster Energy'nin hazırladığı farklı bir promosyonda yer alan detayların hesaplanmasıyla da aynı fiyat etiketi ortaya çıkıyordu. Dolayısıyla Xbox Series X'in 600 dolar seviyesinde çıkış yapması şu an için oldukça olası duruyor diyebiliriz. Ancak bu durumun değişiklik gösterme ihtimalini de unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/news/xbox-series-x-price-leaked-pringles-promotion/
43
18
10
7
5
Emoji İle Tepki Ver
43
18
10
7
5