Xiaomi, ‘Apple Watch Bu’ Dedirten Akıllı Saat Tasarımını Paylaştı

63
16
9
5
2
Akıllı bileklikleri ve uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla sektöre damga vuran Xiaomi, ilerleyen günlerde tanıtılacak olan akıllı saatine ait bir poster yayınladı. Paylaşılan posterde yer alan saatin Apple Watch ile olan benzerliği gündem oldu.

Akıllı telefon sektörünün önde gelen isimlerinden olan Xiaomi, şimdiye denk Mi Band akıllı bileklikleri ile oldukça başarılı işler çıkarmıştı ancak akıllı saat sektörüne bireysel olarak pek yanaşmamıştı. Geçtiğimiz günlerde elde edilen bilgilerde ise şirketin ilerleyen günlerde yeni bir akıllı saat tanıtacağı ortaya çıkmıştı.

Tasarımı ve özellikleri sır gibi saklanan bu modelin, Xiaomi’nin 5 Kasım 2019’da düzenleyeceği bir lansman ile görücüye çıkacağı söyleniyor. Bununla birlikte Xiaomi tarafından paylaşılan basın posteri, Google’ın WearOS altyapısı üzerine kurulu olacağını önceki dedikodulardan bildiğimiz akıllı saatin Apple Watch ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olduğunu gösteriyor.

Xiaomi Watch, Apple Watch’un kopyası gibi görünüyor:

Xiaomi Mi Watch

Şimdiye dek Xiaomi Watch’a dair ortaya çıkan sızıntılar ve görüntüler, modelin dairesel bir kadran yapısına sahip olacağını gösteriyordu ancak Xiaomi tarafından paylaşılan son poster, cihazın dairesel değil Apple Watch’a oldukça benzer olarak kare şeklinde bir kadrana sahip olduğunu gösterdi. Apple Watch’un Çinli klonu diyebileceğimiz cihazın yayınlanan posterinde, solda bir telefon simgesinin yanı sıra bir sohbet balonu olduğunu görüyoruz. Bu, cihazın arama yapma ve SMS mesajları gönderme gibi yeteneklere sahip olabileceğini gösteriyor.

Apple Watch gibi görünen bu saatin, fiyat konusunda da kullanıcıları üzmemesi ve piyasada yer alan en uygun akıllı saatlerden biri olması bekleniyor. Bu doğrultuda Çinli teknoloji devi Xiaomi, şimdiye dek ürettiği modellerinde her zaman fiyat/performans dengesini korumuş ve ürünlerini bu yönde lanse etmişti.

5 Kasım 2019’da tanıtılması beklenen saatin o tarihten itibaren Çin pazarında satışa sunulması bekleniyor. Global pazarda da satışa sunulacağı düşünülen saatin fiyatının ne olacağıysa henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/xiaomis-teasing-an-extremely-apple-watch-looking-wearable-28597582/
63
16
9
5
2
Emoji İle Tepki Ver
63
16
9
5
2