Xiaomi Durdurulamıyor: Mi 12 Ultra'nın Devasa Çözünürlüklü Kamerayla Geleceği İddia Edildi

24
7
4
3
1
Xiaomi’nin geçtiğimiz aylarda Mi 11 Ultra modelini piyasayı sürmesinden sonra telefonun kırkı çıkmadan akıllar yeni modele gitti. “Mi 11 Ultra’nın kamerası güzel, peki daha ne kadar gelişebilir” diyen tüketicinin soru işaretlerine bir yenisini ekleyen ise, yeni bir amiral gemisinin 192 MP’lik bir kameraya sahip olacağı sızıntısı oldu. Marka ve model belirtilmese de medya, telefonun Mi 12 Ultra olduğunu tahmin ediyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Mi 10 ailesinden beri en iyi donanımlarını Ultra modellerine harcadı. Bu sene mart ayında amiral gemisi Mi 11 Ultra’yı çıkaran şirket, telefonun başta kamera olmak üzere donanımsal özellikleriyle alıcıları memnun etti. Kamera kalitesi ne kadar daha yükselir derken, seneye çıkacak cihazlar hakkında yeni bilgiler geldi.

Seneye gelecek olan Xiaomi Mi 12 Ultra’nın gücünü Snapdragon 895 yonga setinden alacağı bilgisi geçtiğimiz günlerde internete yayılmıştı. Güncel modeldeki kamera daha ne kadar yükselir derken, yeni modelin kamerasına dair yeni bir iddia ortaya çıktı. İddiaya göre Xiaomi 12 Ultra, 192 MP’lik bir ana kamera taşıyacak.

Kamera donanımı ve yazılımı arşa çıkarılacak

xiaomi mi 12 ultra

Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da yaptığı sızıntılarla bilinen Digital Chat Station, yeni bir amiral gemisinde 192 MP’lik bir ana kamera bulunacağını açıkladı. Sızıntıcı bu modelin hangi markaya ait olduğunu bile söylemese de ülkenin en büyük telefon üreticisinin Xiaomi olması, Çin medyasının akıllarına Mi 12 Ultra’yı getirdi.

İddiaya göre Mi 12 Ultra’nın 192 MP çözünürlüğe sahip kamerası, 1 inçlik bir çıkık kamera panelinde yer alacak. Lensin ‘1’de 16 MP’ özelliğiyle birlikte her zamankinden daha ayrıntılı fotoğraflar elde edilebilecek. Mi 11 Ultra’nın kamera kurulumunun bulunduğu panelde telefonun arayüzünü gösterecek küçük bir ekran kullanılmıştı. Yeni modelde de böyle bir ekran görmeyi bekleyebiliriz.

Ana kamera, çıkık panel sayesinde gece ve gündüzün sağladığı farklı ışık imkanlarını daha iyi kullanacak. Gölgeler ve parlamalar daha az sorun yaratacak. Aynı sonuç, ön kamerada da elde edilecek. Daha iyi ışıklandırma için ön kamera ekrana gömülü olacak.

Kameraya yapılan donanımsal geliştirmelerin yanı sıra, kamera yazılımında da ilerleme kaydedilecek. Aynı iddiaya göre Mi 12 Ultra olduğu düşünülen söz konusu telefon geliştirilmiş bir kamera yazılımına sahip olacak. Bu da muhtemelen ışıklandırma ve odaklanma gibi konularda daha iyi performans sağlayacak.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/28/xiaomi-mi-12-ultra-to-use-a-192mp-1-inch-super-outsole-main-camera/
24
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
7
4
3
1