Xiaomi'nin Duyurmadığı Telefonunu Sızdıran Kişiye 155 Bin Dolar Ceza Verildi

35
7
3
2
2
Çin'in popüler akıllı telefon sızıntı kaynaklarından Gu Xuyang, Xiaomi'nin kendisine yönelik bir davasında 1 milyon yuan (155 bin dolar) tazminat ödemeye mahkum edildi. Ünlü sızıntı kaynağına böyle bir ceza verilmesinin nedeni, Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition'ın kutu açılış videosunu, telefon duyurulmadan paylaşmasıydı.

Gün içerisinde sizlerle paylaştığımız içeriklerimizde, yaklaşmakta olan akıllı telefonlarla ilgili bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Bu içeriklerimiz genel olarak, sektörün önde gelen sızıntı kaynaklarının yaptıkları açıklamalara dayanıyor. Ancak bu durumu riske atan bir gelişme yaşandı. Çin'in popüler sızıntı kaynaklarından olan Gu Xuyang, Çin'de kendisine yönelik açılan bir davada tam 1 milyon yuanlık para cezasına çarptırıldı.

Gu Xuyang'a dava açan şirket, son yılların en popüler teknoloji şirketi Xiaomi'nin ta kendisiydi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında bir paylaşım yapan Xuyang, "Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition"ın kutu açılış videosunu telefon duyurulmadan paylaşmıştı. Bu durum, ünlü sızıntı kaynağının başına iş açtı. Xiaomi ile yapmış olduğu gizlilik anlaşmasını ihlal ettiği anlaşılan Gu Xuyang, yaklaşık 155 bin dolar ödemek zorunda kaldı.

Sızdırılan video, Xiaomi'nin planlarını alt üst etmiş

Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition

Çin Uluslararası Ekonomik ve Ticari Tahkim Komisyonu tarafından yapılan incelemelerde, Gu Xuyang'ın hareketinin Xiaomi'ye zarar verdiği ifade edildi. Komisyona göre Xiaomi, sızdırılan video sonrasında bu akıllı telefonun çıkış tarihini değiştirmek zorunda kaldı. Bu durum, şirketin para kaybetmesine de yol açtı. 

Bu arada, Gu Xuyang'a verilen ceza 155 bin dolarla sınırlı değil. Açılan davanın ücretlerini de ödemek zorunda bırakılan sızıntı kaynağı, bu işlemler için 15 bin dolar civarında para harcayacak. Ayrıca Xiaomi ile de görüşen Xuyang, kamuya açık şekilde özür dilemek zorunda da bırakıldı. Bu özrü Weibo hesabında paylaşan sızıntı kaynağı, tahkim sonucunu kabul ettiğini ve kendisine verilen cezayı ödemeye hazır olduğunu söyleyerek, Xiaomi kullanıcılarından ve şirket yöneticilerinden özür diledi.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2021/06/25/chinese-blogger-fined-1-million-yuan-leaking-xiaomi-smartphone/
35
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
7
3
2
2