Xiaomi, MIUI 11 ile Gelecek Yenilikleri Açıkladı

47
44
3
3
2
Xiaomi yetkilileri, Weibo'da gerçekleştirdikleri bir soru cevap etkinliğinde MIUI 11 ile Xiaomi telefonlara gelecek yenilikleri açıkladılar.

Çinli akıllı telefon üretici Xiaomi’nin Android işletim sistemi üzerine inşa ettiği kendi arayüzü olan MIUI, en iyi akıllı telefon deneyimini sunmayabilir. Ancak şirket, MIUI’ı daha kullanıcı dostu bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. MIUI Ürün Direktörü Liu Ming ve Tasarım Direktörü Ge Rui, Weibo’da MIUI kullanıcıları ile bir soru-cevap etkinliği düzenledi ve şu anda geliştirilme aşamasında olan MIUI 11 hakkında önemli açıklamalarda bulundu. MIUI aile birlikte Xiaomi kullanıcılarını bekleyen yenilikler şu şekilde;

Yeni Simgeler ve Animasyonlar
Xiaomi, MIUI 6’dan bu yana aynı simgeleri kullanıyordu. MIUI 11’de simgeler daha modern ve kullanıcı dostu olacak şekilde güncellenecek. Ayrıca sistem animasyonları, kullanıcıları daha az rahatsız edecek ve sistemi daha az yoracak şekilde yumuşatılacak.

Ultra Güç Tasarrufu

MIUI 11 ile birlikte kullanıcılar, Ultra Güç Tasarrufu adı altında yeni bir pil yönetimi modu ile karşılaşacaklar. Bu modda ekran siyah beyaz olacak ve yalnızca telefon ve SMS uygulaması varsayılan olarak kullanılabilecek. Kullanıcılar, bu modda kullanmak istedikleri uygulamaları özel olarak seçecekler.

Durum Çubuğu

Xiaomi, MIUI 10 tanıtıldığından bu yana pek çok farklı çentikli telefon tanıttı. Fakat MIUI durum çubuğu, çentikli telefon tasarımı ile %100 uyumlu bir şekilde çalışmıyor. MIUI 11, çentikli ve tam ekranlı akıllı telefonlarla çok daha iyi uyum sağlayacak.

Otomatik Ekran Görüntüsü Yönetimi

MIUI 11, ekran görüntülerini paylaşıldıktan sonra silen otomatik bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik sayesinde galerinin ekran görüntüleri ile dolup taşması engellenmiş olacak.

Sistem Genelinde Karanlık Mod

Karanlık mod artık yeni bir arayüz trendi haline gelmiş durumda. Xiaomi, MIUI 11 ile birlikte kullanıcılara sistem genelinde bir karanlık modu mümkün kılacak. Bu sayede özellikle OLED ekranlı Xiaomi modellerinde güç tasarrufu da mümkün olacak.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/miui-11-new-features/
47
44
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
47
44
3
3
2