Yemek Yemeyi Bırakırsak Vücudumuzda Neler Olur?

117
17
16
15
9
Yemek yemek hepimizin bildiği üzere vücudumuz için en önemli eylemlerden. Peki bu hayati eylemi yapmayı birden bırakırsak vücudumuzda zaman içerisinde ne gibi değişiklikler olur diye hiç düşündünüz mü?

Eğer şu saniye yemek yemeyi bıraksaydınız, 6 saat boyunca vücudunuzda her şey normal devam ederdi. Bu süreçte yediğiniz besinler sindirilirdi ve elde edilen enerjileri harcamaya başlardınız. Daha sonra gıdalardan gelen enerjiler kullanılınca, karaciğerde depolanan glikojenler glikoza çevrilerek vücudun tüm organlarına yollanırdı. Bu glikozun %25'ini sadece beyin kullanırdı. Sürecin devamında zamanla glikojen miktarı azaldığından beyin alarm moduna geçerdi ve hem aç, hem sinirli hissetmeye başlardınız.

Glikojen kaynakları da tüketilince, vücutta yağların yakımı başlar. Vücut için bu harika bir durum olsa da, beyin için pek tercih edilen bir durum değildir. Oluşan uzun yağ asitleriyle ihtiyacını göremeyen beynimiz, bu asitlerin de parçalanması emrini verir ve ortaya keton molekülleri çıkar.

Keton nedeniyle açlığa bağlı nefes kokması meydana gelir. Neyse ki beyin bu molekülleri kullanarak işini görmeye devam eder, ancak her şey artık toz pembe değildir. Bu moleküller, beynin ihtiyacı olan enerji miktarının sadece %75’ini karşılayabilir. Devamında beynin çalışması yavaşlar, algılarda bozulmalar meydana gelir, odaklanma sıkıntısı başlar ve baş ağrıları deneyimlenir.

Sadece fiziksel olarak değil, ruhen de sıkıntılar yaşanır. Psikolojik olarak da zayıflayan kişi, sağlıklı karar verme yetisini kaybeder, agresifleşir, duygusal travmalar deneyimler, sabırsız hale gelir. Bu etkiler saatler ilerledikçe giderek daha belirgin hale gelir.

3. günün sonuna gelindiğinde isyan bayraklarını açan beyniniz gözü karartır ve vücudunuzdaki proteinlerin parçalanması emrini verir. Bu dönemde proteinlerden aminoasitler üretilerek bunlar glikoza çevrilir. Kaslar yavaş yavaş kaybolmaya başlar ve kemikler zayıflar. 

5. günden itibaren mineral ve vitaminden yoksun kalan bağışıklık sisteminizin tüm elemanları iflas bayrağını çekmeye başlar. Bazı virüs ve bakteriler bu ortamı değerlendirerek pek çok enfeksiyona sebep olabilr. Ağız çevresinde uçuk ve ağız içinde aft oluşabilir.

10. güne gelindiğinde artık organlarınız yavaş yavaş alarm zilleri çalmaya başlar, vücudunuzdaki tüm yağ dokusu enerji amaçlı kullanılmaya çalışılır. Bu dönemde kalbe bağlı ölümler görülebilir.

3-10 hafta arasındaki süreçte ölüm artık kaçınılmazdır, bu süreçte ne kadar süre dayanacağınızı belirleyen en önemli iki etken vücudunuzdaki su oranı ve yağ oranıdır. Yani yemek yemiyor olsanız bile düzenli olarak su içebilirseniz ve halihazırda zayıf bir insan da değilseniz, açlığa daha uzun süre dayanabilirsiniz; tabii başka hastalıklarınız da yoksa. İşte durum böyle...

117
17
16
15
9
Emoji İle Tepki Ver
117
17
16
15
9