Yeni Windows 10 Güncellemesi ile Android Telefonlar Bilgisayardan Kullanılabilecek

44
18
2
2
2
Windows ve Android entegrasyonu her geçen gün daha iyi hâle geliyor. Test aşamasındaki yeni Windows güncellemesiyle birlikte Android telefonlar bilgisayar ekranından kullanılabilecek

Microsoft'un Windows Phone ile işi bittiğinden beri, teknoloji devi diğer iki büyük akıllı telefon işletim sistemiyle entegrasyon peşinde, özellikle de bu çabada Android göze çarpıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında, 'Your Phone' adlı bir uygulamayla bilgisayarlara mesajları ve fotoğrafları hızla aktarma özelliği kullanıcıya sunulmuştu. Microsoft, bugünden itibaren, Android telefonların ekranını bilgisayara yansıtmanıza olanak tanıyor. Bu da mobil uygulamalarınıza tam erişim yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Özellik, Windows 10 Insider'ın en son sürümünde kullanıma sunuluyor. 'Your Phone' uygulamasındaki değişiklerin hayata geçmesiyse birkaç gün sürebilir. Özellik, Android 7 ve üstü işletim sistemlerinin yanı sıra şu an için yalnızca Samsung S8, S8+, S9 ve S9+ modellerini destekliyor.  

Ayrıca, özelliği kullanmak için bilgisayarınızda düşük enerjili çevresel rolleri destekleyen bir Bluetooth radyo donanımına ihtiyacınız var. Microsoft'un bu özelliği barındıran tek bilgisayarı şu an sadece Surface Go olduğu için, diğer bilgisayarlarda bu özelliği kullanmayı dilediğinizde Bluetooth donanımını kendiniz değiştirmelisiniz.

Microsoft, bu özelliği zaman içinde daha fazla telefona ve bilgisayara getirmeyi planlıyor. Bahsini ettiğimiz özellikler, Windows 10'un bir sonraki ana sürümüne kadar pek yaygın olarak kullanılmayacak, bu nedenle şirketin henüz her şeyi güzelce kontrol edecek vakti var.

Microsoft, bilgisayara bir tür ekran yansıtma uygulayabilen ilk firma değil. Örneğin Dell'in Mobile Connect adında bir uygulaması var ve Play Store'da zaten bu özelliği bulundurduğu iddiasında olan çeşitli uygulamalar bulunuyor. Ancak doğrudan Windows 10'a bu özelliğin gelmesi, milyonlarca kullanıcıyı taban alacağı için daha başarılı ve güvenli telefon/bilgisayar entegrasyonu için sahne oluşturuyor.

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/03/13/windows-10-test-update-lets-you-mirror-your-android-phone-on-your-pc/
44
18
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
44
18
2
2
2