SON DAKİKA: Yükseköğretim Kurulu Başkanı Değişti

76
19
8
3
2
GeçtiResmî Gazete'ye göre Yükseköğretim Kurulu Başkanı değişti. Yeni başkan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar oldu. Öte yandan Ziya Selçuk'un istifa ettiğine yönelik iddialar karşılık bulmadı.

Bu gece saatlerinde Türkiye, eğitim kurumlarında hareketli saatler yaşadı. Öncelikle Marmara Üniversitesi, Twitter’dan yaptığı ve kısa sürede sildiği paylaşımla üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ın Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yerine YÖK Başkanı olarak atandığını açıkladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiği ve istifasının kabul edildiği iddia edildi.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye’nin tüm gözleri, yayınlanacak Resmî Gazete’ye döndü. Alınan kararların açıklandığı gazetenin bugünkü sayısı, resmigazete.gov.tr’de yayınlandı. Gazetenin yayınlanmasıyla her iki gelişmenin de akıbeti belli oldu: YÖK Başkanı değişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa ettiği iddiası karşılık bulmadı.

YÖK Başkanı değişti:

yök başkanı

Resmî Gazete'de yayımlanan karar göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar oldu. Erol Özvar, yine bu gece yayımlanan Resmî Gazete'yle Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa ettiğine dair bir ifade yer almadı:

ziya selçuk

Öte yandan geçtiğimiz saatlerde ortaya atılan Ziya Selçuk'un istifa ettiğine dair iddialar, henüz doğruluk payına sahip değil. Resmî Gazete'de kendisinin istifa ettiğine yönelik herhangi bir ifade yer almadı.

76
19
8
3
2
Emoji İle Tepki Ver
76
19
8
3
2