YouTube Ana Sayfası Değişti: İşte Tüm Detaylar

153
55
27
16
15
Google’a ait olan dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube’un web sitesi ve tablet uygulaması için ana sayfa görünümü değişti. Yeni görünüm ile ana sayfadaki konu ve video kategorileri kalkarken video görselleri, kanal logoları daha da büyüdü. Peki bu tasarım değişikliğinin arkasında neler var, gelin birlikte bakalım.

YouTube, artık özellikle mobil cihazlardan daha fazla kullandığımız bir platform haline geldi. Ancak yine de zaman zaman bilgisayar ya da tablet ve TV gibi daha büyük ekranlardan video seyretmek istiyoruz. Siteyi ya da uygulamayı ilk açtığımızda ise YouTube’un daha önce yaptığımız izlemelere bağlı olarak önerilen videolar karşımıza çıkıyor. 

Hatırlarsanız YouTube gelenekselleşmiş tasarımında video önerilerini bir başlık altında toplayıp, aşağılara doğru konu başlıklarına göre kategorize ettiği içerikler sunardı. Hatta takip ettiğimiz kanallara benzer içerikler üreten kanalların videolarını da öne çıkarırdı. İşte internet sitesi için o dönemin sonuna geldik. YouTube’un değişen ana sayfa tasarımında pek çok yenilik var.

İşte YouTube’un  yeni ana sayfa tasarımı:

youtube

Karşılaştırmanız için bu da eski ana sayfa tasarımı:

youtube

Yukarıdaki görsellerden anlayacağınız üzere video kapakları, kanal isimleri büyütülerek ön plana çıkarılmış durumdalar. Ayrca kanal logoları da isimlerinin yanına eklenmiş şekilde duruyor. Önerilen videolar ise eskisi gibi ana sayfayı her yenilediğinizde değişiyor. Bu kısımda abonesi olmasanız bile daha önce videolarını izlediğiniz kanallar karşınıza çıkabiliyor.

Öneriler bölümünün hemen altında YouTube Originals içerikleri geliyor. Bu kısımda YouTube destekli üretilen filmler, diziler, belgeseller var. Videoların bir kısmı ücretsiz olarak reklamlarla izlenebilirken, bir kısmı sedece ücretli YouTube Premium abonelerine açık durumda. Ardından sizi 5 videoluk bir video öneri satırı daha karşılıyor.

Yapılan değişimleri şöyle özetleyebiliriz:

  • Konu, tema, kanal ile ilişkili öneri listeleri kaldırıldı,
  • Kanal logosu, video görsellerinin altına eklendi,
  • Öneri listesi tek bir kategori haline geldi,
  • Trendler ana sayfa akışında ön plana çıkarıldı,
  • Abone olunan kanalların durum güncellemeleri öne çıkarıldı,

Abonesi olduğunuz kanalların duyuru kartları şöyle görünüyor:

en iyi youtube yayınları

Bu bölümden sonra tekrar 5 videoluk kısa bir öneri satırı karşınıza çıkıyor ve hemen ardından YouTube Trendler bölümüne geçiş yapıyoruz. Buradaki trendler listesi ise sıralamadan ziyade bir havuz gibi görünüyor ve hang videonun daha trend olduğunu anlamanız zorlaşıyor. 

Ardından sayfayı kaydırmaya devam ettiğinizda sonsuz bir video öneri listesi akmaya devam ediyor. Karşınıza çıkan tüm içerikler, daha önce izlediğiniz videolarla ilişkili. Bir başka deyişle YouTube izleme alışkanlığınız dışındaki videoları artık karşınıza çıkartmamaya başlamış durumda. 

YouTube’un yeni ana sayfa tasarımını beğendiniz mi? Görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmında belirtebilir, Webtekno YouTube kanalında yayınlanan son videoyu buradan izleyebilirsiniz.

153
55
27
16
15
Emoji İle Tepki Ver
153
55
27
16
15