YouTube Tasarımı Değişiyor! İşte Tasarımdaki Tüm Yenilikler ve Yeni Özellikler

52
2
1
0
0
YouTube, hem web sürümü, hem TV uygulaması hem de mobil uygulamasında tasarım yenilemesine gideceğini açıkladı. Yeni tasarım hem video deneyimini hem de uygulama arayüzünü iyileştirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, yıllardır küçük yenilemeler dışında pek dokunulmayan tasarımını güncelleyeceğini ve platforma yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamalara baktığımızda söz konusu değişikliklerin YouTube deneyimini etkileyebilecek seviyede olduğunu görüyoruz.

YouTube'un duyurmuş olduğu değişikliklere baktığımızda kullanıcılara daha temiz ve akıcı bir arayüz sunmaya odaklanıldığını görüyoruz. Ayrıca video yakınlaştırma gibi uzun zamandır talep edilen bazı özellikler de nihayet ekleniyor. Lafı daha fazla uzatmadan, YouTube'un tasarım değişikliklerine yakından bakıyoruz.

YouTube'un yeni özellikleri

Ortam modu

*Eski tasarım (solda) ve yeni tasarım (sağda)

Ortam modu, ilk bakışta küçük gibi görünen ancak kullanıcı deneyimini olumlu anlamda etkileyeceği ifade edilen bir değişiklik. Söz konusu özellik ile video başlığı, izlenme sayısı, açıklama gibi öğelerin  bulunduğu alan statik YouTube arayüz rengi yerine videodaki renklerle uyumlu olacak şekilde blurlu bir aydınlatmaya kavuşuyor. Ortam modu özelliği ile videodaki ışıklar, ilgili bölüme yansıyormuş gibi görünüyor diyebiliriz.

müzik oynatıcı

Bununla birlikte video başlığının boyutunun büyüdüğünü; paylaş, beğen, indir gibi butonların kanal isminin altına taşındığını küçük simgelerden butonlar haline getirildiğini; Abone Ol yazısının kanal adının altından tam karşısına taşındığını ve buton haline getirildiğini görüyoruz. Yeni tasarım, genel anlamda günümüz tasarım alışkanlıklarına daha uyumlu hale gelmiş gibi görünüyor. Ayrıca artık hem web hem de TV uygulamasında karanlık modun daha 'koyu' bir arka planla geleceğini belirtelim.

Video yakınlaştırma

Artık  ister iOS ister Android uygulamasını kullanıyor olun. tıpkı galerinizdeki fotoğrafları yakınlaştırdığınız gibi YouTube videolarını da iki parmağınızı eş zamanlı açıp kapatarak videonun belli bir bölgesini yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Üstelik Instagram gönderilerinin aksine bir bölgeyi yakınlaştırdığınızda parmağınızı çekseniz bile video yakınlaştırılmış şekilde oynatılmaya devam ediyor.

Videoları ileri-geri sararken film rulosu

Biliyorsunuz ki YouTube, bir videoyu ileri geri sardığınız sırada oynatıcının üzerinde yalnızca tek bir kare gösteriyor. Ancak artık sadece oynatıcının bulunduğu kare değil, öncesi ve sonrası da gösterilecek. Böylece videoyu tam olarak istediğiniz yere sarabileceksiniz.

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre tasarım değişikliği ve yeni özellikler bugün itibarıyla kullanıma sunulmaya başlanacak.

Kaynak : https://blog.youtube/news-and-events/an-updated-look-and-feel-for-youtube/
52
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
52
2
1
0
0